Hertekalffilet met oesterzwammen in pepersaus

Denise · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Een gemakkelijk te bereiden lekker recept, zeer geschikt voor feestmaaltijd. Best de filet kopen bij een goede poelier ipv supermarkt. Voor de saus kan je ipv room, wildfond toevoegen, maar opgelet: niet veel zout toevoegen als het niet een zelfgemaakt wildfond is. Gestoofd witloof kan er ook als groenten bij geserveerd worden.

Ingredi├źnten

600 g hertekalffilet, 200 g oesterzwammen, boter, zout en peper van de molen, 1/2 theelepel groene peperbollen (op water), 1/2 theelepel roze peperbollen (op water), 4 cl cognac
3 dl room, 1 bosje waterkers.

Bereidingswijze

Verdeel de hertekalffilet in 8 gelijke biefstukjes van elk +/- 75 g en hou ze koel. Maak de oesterzwammen schoon en snij het staartje kort. Verdeel ze in kleine stukken. Bak ze mooi bruin in een noot boter. Kruid met een weinig zout en peper van de molen. Schep ze uit de pan, hou ze warm en laat ze uitlekken. Kruid de hertebiefstukjes met zout en peper en bak ze in dezelfde pan van de oesterzwammen aan beide zijden mooi bruin in een noot boter. Hou ze nog saignant. Neem de biefstukjes uit de pan en hou ze warm. Neem de pan van het vuur, verwijder de overtollige bakboter en voeg de roze en groene peperbollen (uitgelekt) toe. Giet de cognac erover; flambeer (pas op: dampkap uitzetten!) en blus met de room(of wildfonds) Zet de pan terug op het vuur en kook in tot sausdikte. Leg de oesterzwammen nu in de saus. Kook nog even door en controleer de kruiding. Roer nog een nootje boter door de saus. Serveer de saus op warme borden en leg er de biefstukjes op. Werk af met een toefje waterkers en geef er fijne frietjes bij(of gestoofd witloof).

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

Heel lekker met een beetje foie gras in de saus!

smakelijk