Kalkoen (of kalfs)-rolletjes met zongedroogde tomaten

Denise · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

4 fijne kalkoenlapjes of kalfslapjes (niet te klein), 10 ontpitte zwarte olijven, 8 zongedroogde tomaten, 80 g raclettekaas, 2 eieren, 80 g paneermeel, olijfolie, 2 koffielepels gedroogde oregano, peper en zout.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de olijven en de zongedroogde tomaten in stukjes. Snij de kaas in reepjes. Klop de eieren los met peper en zout. Leg de kalkoen(of kalf)lapjes tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze plat met een houten hamertje of plankje. Verdeel de kaasreepjes, de olijven en de tomaten over de vleeslapjes. Rol ze stevig op en steek ze vast met een houten prikker. Bestrooi de rolletjes met oregano en wentel ze in losgeklopt ei en paneermeel. Leg ze in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met wat olie. Zet ze 20 minuten in het midden van de oven en keer ze na 10 minuten om. Lekker met tagliatelle en parmezaan. Sommige beenhouwers willen extra dunne kalflapjes met hun snijmachine snijden, dan hoef je ze niet meer plat te slaan. Variant: in plaats van rolletjes, maak je dubbel gevouwen vleeslapjes met de vulling er tussen.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Ik heb het recept geprobeerd en het viel zo in de smaak dat ik het sindsdien al enkele keren opnieuw gemaakt heb - bovendien is het enorm eenvoudig en vlug klaar! Dank voor het heerlijke recept!!

ik heb dit gerecht intussen al enkele keren klaargemaakt, en iedereen vindt het steeds nog héél lekker !!

Zeer lekker en geeft een gevoel van in 't Zuiden te zijn. Inderdaad snel te bereiden. Ik klasseer het bij mijn receptenboek.