Van de kar gevallen

Van de kar gevallen

Carlo · 31/12/05 · Restauranttips · Brussel

Er zijn zo van die restaurants waar ik steeds terugkom voor hetzelfde gerecht. Eentje van die is de Italiaan Intermezzo, vlakbij de Muntschouwburg in Brussel. Ik kom er niet alleen graag voor de keuken, maar ook voor de sfeer. Intermezzo heeft dat typische van een trattoria in Italië: een vrij neutraal, wat kantine-achtig interieur dat bomvol zit, veel drukte, lawaai en personeel dat over de klanten heen en weer roept. Bestel je lange pasta, dan krijg je hier ook een grote servet rond je hals geknoopt. Je kan er een gewoon tafeltje nemen of aanschuiven bij de grote tafel in het midden. Nog leuker is plaatsnemen aan de toog, bij de vaste klanten. Dat is ook de uitgelezen plek om Giorgio bezig te zien. Hij bereidt achter de toog alle salades, koude voorgerechten en bruschette. Het is een ware lust om hem, met oog voor detail, de gerechtjes van de juiste kruiden en olijfolie te voorzien. Mijn lievelingsgerechten bij Intermezzo zijn de Linguine alla carrettiera en de Fusilli alla Siciliana. Eenvoudige pastagerechten, maar o zo lekker.. De linguine alla carrettiera zouden hun naam meegekregen hebben van de "carretti" (karren) waarmee vroeger de Italiaanse steden werden voorzien van verse groenten, olijven en andere lekkernijen van het platteland. De bestuurders van die karren zouden steeds een aantal basisingrediënten bij zich gehad hebben om er zeker van te zijn dat ze overal en ten allen tijde hun favoriete pasta konden bereiden. volgens een ander verhaal zou het gewoon gaan om een pasta met de restjes van wat er na een verkoopdag op de kar overbleef of wat "per ongeluk" van de kar was gevallen. In ieder geval: de ingrediënten van deze pasta willen soms nogal eens veranderen van streek tot streek in Italië. De basis is steeds tomaat, look en olijfolie, maar soms wordt er spek bij gedaan, soms paddestoelen, verse tomaten, tonijn, pancetta of ricotta. De Fusilli (gekrulde pasta) alla Siciliana worden bereid met tomaten, paprika, aubergine en zwarte olijven. Meer info over Intermezzo vind je op resto.be. Opgelet: het restaurant is alleen 's middags open. Ga op tijd of reserveer op voorhand, want het zit snel vol.

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel

Reacties

Net terug van Intermezzo en lekker dat het was :-)! Ik koos voor de taglitelle met aubergines (mét slabbetje!) en mijn tafelgenoten waren vol lof over de penne met spinazi en gorgonzola en veggi penne. Een kleine kanttekening: we werden zeer vriendelijk en snel bediend, maar ook wel redelijk snel buitengewerkt. Maar voor een lunch is dat misschien wel een pluspunt?

Groeten!

Dat klopt, het personeel kan ook heel wisselend qua humeur zijn. Het restaurant focust vooral op snelle middaglunchers, voor uitgebreid en langdurig tafelen zou ik het niet aanraden.