La Tana

La Tana

Carlo · 19/02/17 · Restauranttips · Brussel

La Tana - La Cucina
Verdorie, dat we dit nog niet eerder hadden ontdekt! La Tana is een piepklein Italiaans restaurantje in Brussel om te koesteren. Dubbel verdorie dat we dit net tijdens Tournée Minérale bezoeken, want wat La Tana zo uniek maakt, is iets dat je denk ik in geen enkel andere Italiaans restaurant in België vindt:  een grote kaart met Italiaanse speciaalbieren. 
 
Onze tafelgenote doet gelukkig niet mee aan de waan van de dag en drinkt graag bier, dus dat treft. Ik moet toegeven dat mijn trouw aan Tournée Minérale tot het uiterste wordt getest als de patron zich aan ons tafeltje zet en begint te vertellen over de keuze aan bieren. Hij is duidelijk een kenner en vertelt er zo smakelijk over dat ik nu al beslist heb dat ik op 1 maart hier kom eten.
 
Om mijn pijn te verzachten biedt hij aan om een mocktail te maken en die is al even voortreffelijk als het bier aan de andere kant van de tafel. Net zoals het eten. We beginnen met een antipasti-bord en gaan verder met de suggestie van de dag: pasta met wilde broccoli, ansjovis en bottarga. Eenvoudig, weinig tierlantijntjes, maar boenk erop. Hier komen we terug!
 
Adres: La Tana, Onderrichtsstraat 10, 1000 Brussel. Opgelet: enkel op donderdag, vrijdag en zaterdag doen ze 's avonds open.
Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel