Mijn favoriete Italiaan in Brussel

Mijn favoriete Italiaan in Brussel

Carlo · 15/08/15 · Restauranttips · Brussel

Mano a Mano

Het was ondertussen alweer een tijdje geleden dat we er waren geweest, maar ons laatste bezoekje heeft het weer bevestigd. Voor mij is Mano a Mano in Elsene nog steeds het beste Italiaans restaurant qua prijs/kwaliteit in Brussel.

In de meeste Italiaanse restaurants die ik tegenkom in deze prijsklasse zijn ofwel de pizza's ofwel de pasta's goed, maar zelden beide. Mano a Mano is geweldig in beide en heeft voor mij daarom net een streepje voor op de Mirante (waar de pizza's dan weer top zijn). De pasta's bij Mano a Mano zijn zoals ik ze graag heb: weinig poespas, blinkend in eenvoud, maar wel telkens met de juiste essentiële ingrediënten. Aanraders zijn de Spaghetti alla Sorentina, de Penne all'arrabbiata of de Pappardelle sugo d'arrosto e rucola (doodeenvoudig met kalfsjus en rucola).

Om de eerste honger te stillen begonnen we samen met een bord antipasti. No nonsense gebracht (en gelukkig niet met die zeemzoeterige balsamico-stroop die je tegenwoordig steeds vaker tegenkomt), maar met top-ingrediënten. Daarna kozen we voor twee suggesties die niet op de kaart stonden. Ik ging voor de Mezzemaniche al ragù di salsiccia. Aan de overzijde van de tafel kwamen Tagliolini vongole e bottarga. Ik krijg er nog altijd goesting van als ik de foto's herbekijk:

Mano a mano heeft twee minpuntjes: (1) het is er quasi altijd volzet, dus als je niet gereserveerd hebt, heb je meestal pech (tenzij vroeg of de middag of avond) en (2) het is er luidruchtig. Ze hebben al stappen ondernomen door geluidsabsorberende materialen aan het plafond te bevestigen, maar zeker als er veel volk is, klinkt het erg druk. Maar dat zie ik graag door de vingers als een snuifje Italiaanse couleur locale: stap gelijk welk restaurant in Italië binnen en het zal er zelden kalm klinken. Een aanrader!

Adres: Mano a mano, Sint-Bonifaasstraat 8, 1050 Elsene.
 

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel