Mamma Roma

Mamma Roma

Carlo · 07/07/07 · Restauranttips · Brussel

Ik heb mij ooit laten vertellen door een Italiaanse stagiair bij de Europese Gemeenschap dat, onder de Italianen die in Brussel vertoeven, Mamma Roma gekoesterd wordt als dé plek voor lekkere pizza's. Dat treft, want wij waren deze middag een paar boodschappen gaan doen in de kringloopwinkel "Le Petit Rien" en daar in de buurt (Edelknaapstraat 5) bevindt zich één van de twee Mamma Roma's. De andere vind je vlakbij Flagey (Vleurgatsesteenweg 5). Mamma Roma, genoemd naar een film van Pasolini, is een pizzeria "al taglio": er worden enorme pizza's gemaakt die vervolgens in kleinere rechthoekige porties worden gesneden.Je betaalt volgens het aantal gram en afhankelijk van het soort pizza. Het leuke aan "al taglio" is dat je gemakkelijk verschillende soorten pizza kunt combineren. Wij hadden een stuk eenvoudige Margherita en één met pikante salami en verse tomaten. Heel lekker, maar wel nogal kwistig besprenkeld met olijfolie, wat het niet gemakkelijk maakt om de stukken met de hand op te eten. Dé beste adressen voor pizza in Brussel blijven voor mij toch wel nog steeds pizzeria Mirante (aan de Platte Steen in hartje Brussel) en Mano a Mano (Rue st. Boniface in Elsene).

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel

Reacties

Je hebt misschien gelijk wat de kwistig met olijfolie besprenkelde pizza's (margherita en pepperoni) betreft, maar het succes van MammaRoma zit hem vooral in de niet klassieke pizza-assortimenten. Deze andere assortimenten zijn helaas niet altijd beschikbaar. Je moet het echt wel treffen om op het juiste moment de betere pizza's te kunnen proeven. En heel soms liggen er -letterlijk bij wijze van verrassing- assortimenten voor die niet op de kaart staan. Voor mij zijn de pizza's met truffelolie de beste bij MammaRoma. Als je nog eens gaat raad ik je aan een zestal verschillende stukjes te nemen.

PS; ook ik werd door Italianen aangespoord er langs te gaan. Dat lijkt mij toch iets te zeggen over de kwaliteit van deze Italiaanse keuken.