Japans slaatje
Ok, voor je dit leest: leg eerst een plaatje van Pizzicato Five op! Dit zit in het departement snel klaar, gezond en lekker en ik ben er ondertussen redelijk verzot op. Je kan dit slaatje eigenlijk op een miljoen manieren bereiden. De inspiratie ervoor vond ik op reis in Japan, waar ik meermaals soortgelijke slaatjes proefde bij de lunch, in combinatie met sushi, miso-soep en tempura (mmm heerlijk trouwens, als ik eraan terug denk...). Het exacte recept heb ik nooit teruggevonden, maar op basis van wat experimenteren ben ik bij iets terechtgekomen dat mij heel erg bevalt. De sesamzaadjes in combinatie met de dressing, de lente-uitjes en het scherpe van de chili zorgen voor een lekkere verfrissende smaak! Voorts doe ik er altijd komkommer bij, en deze keer witte kool, maar het kan even goed met fijn snippers wortel of sojascheuten. Meestal maak ik het met tofu, maar je kan er gerust fijne plakjes geroosterd rundsvlees, scampi of stukjes omlet aan toevoegen. Of rivierkreeftjes, plakjes geroosterde tonijn... anything goes (zolang het maar geen merguezes zijn ,). Dit is wat ik er deze keer in gooide: Klaargemaakt en ietwat gefatsoeneerd ziet dat er zo uit: Het volledige recept vind je hier terug! En als je tijd en zin hebt: dit is ideaal om op te dienen met maki's. Mocht ik nu maar een degelijk, maar vooral goedkoop adres voor sushi in Brussel in vinden!? (hint hint) Mijn ervaringen zijn tot nu redelijk belabberd. Meestal betaal je hier algauw 10 euro voor niets meer dan 6 pietepeuterige maki'tjes. Alle tips welkom! Ter vergelijking: in een doorsnee Japanse supermarkt of Lawson's heb je een dozijn sushi voor een habbekrats (980 yen ofte een luttele 6 euro! Sweet memories, aaah: Hey, trouwens, als je dit gelezen hebt, ben je al fan ,)?
- Login of registreer om te kunnen reageren