De lekkerste broodjes van Brussel!

De lekkerste broodjes van Brussel!

Carlo · 24/01/10 · Geproefd · Brussel

Neen, wie denkt dat ik het nu over de Suisse ga hebben zit fout! Voor niet-Brusselaars: Au Suisse is een legendarische broodjeszaak in centrum Brussel, alom geprezen voor zijn heerlijk belegde broodjes. Niet slecht, niet slecht (probeer er in de winter zeker eens de hotdog met choucroute), maar als er één broodjeszaak in het Brusselse is die wat mij betreft de king of all is, dan is het wel Thérèse et Dominique!

Ze zijn er eigenlijk met vier: moeder, vader, dochter en zoon en ze maken heerlijke broodjes. Bestel er niet de usual smos of martino, maar probeer bijvoorbeeld eens die met gepaneerde vis en hun zelfgemaakte béarnaise. Of die met vleesbrood en gegrillde groenten. Dominique en Thérèse hebben Italiaanse roots en dat merk je aan het groot aanbod aan lekkere ingrediënten waar je uit kan kiezen.

Je komt er best redelijk vroeg op de middag, want rond halféén staat er meestal al een rij tot buiten aan te schuiven. En je volgt ook best de rij, want Dominique en Thèrese hebben overal bordjes geplakt waar dat op staat. Voor de rest gaat het er vrij anarchistisch aan toe: je neemt zelf je onderlegger en bestek en zo als je je broodje ter plekke opeet. Drank bestel je bij de zoon rechtstreeks aan de gebricoleerde toog. En eigenlijk is zowat alles van het legendarische non-interieur in elkaar gebricoleerd. Maar de broodjes daarentegen...

Thérèse et Dominique &copy, La Cucina

Thérèse et Dominique, Dejonckerstraat 23 (straat die parallel loopt met het eerste stuk van de Louizalaan), 1050 Elsene.

Deel dit artikel: Tags: Geproefd · Brussel

Reacties

Nog een broodjeszaak die in aanmerking komt is 'Netour Sandwiches' in Molenbeek.
Op de hoek met de Ribaucourtstraat, net achter de KBC aan het kanaal ligt een klein paradijs aan belegde broodjes. Ik ben niet echt zeker van de naam; de zaak staat ook beter gekend als 'het beenhouwerke'.
Al twee generaties lang worden hier broodjes verkocht: samengesteld uit een resem aan heerlijk versgemaakt beleg en met geweldige namen zoals 'nen Tom Boonen' (warm, met een balleke), 'ne Gibraltar' (met kip en gesmolten kaas), 'nen Angelina' (veel groenten!), 'een Kriekske',...
Je kan kiezen uit minstens 50 verschillende soorten. En de vrouw des huizes is eveneens van Italiaanse afkomst! Een aanrader!
>>> http://twitpic.com/71eps
>>> Opzichtersstraat 96, 1080 Brussel

klopt, super lekkere broodjes!

klopt, is de tweede broodjeszaak met super broordjes maar T&D toch nog altijd op nummer 1 :)

Fresh & Fruity is de nummer 1 van Antwerpen!!
http://nl-nl.facebook.com/pages/Fresh-n-Fruity/74220078885