Back in business

Back in business

Carlo · 14/08/15 · Over La Cucina

Back in business

Het had allemaal best wat sneller mogen gaan, maar met 2 kleine kindjes in huis, een drukke job, genieten van het leven en zo vliegt de tijd snel voorbij ... Maar 't is zover! La Cucina steekt helemaal in het nieuw en is ook onder de motorkap gereviseerd.

Meer zelfs, er zit een hele nieuwe motor in. Weg eigen CMS, enter Drupal. Ik heb gevloekt, gezucht, maar 220 blogposts,  507 recepten, 584 geregistreerde gebruikers, 2111 reacties, zijn proper geïmporteerd. Helaas pindakaas is er één ding gesneuveld: de inhoud van het kookforum.  Met de beste wil van de wereld: er was geen beginnen aan. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe forum zich snel zal vullen.

De layout van La Cucina stamde nog uit het pre-mobiel internet tijdperk en ook dat is aangepast naar een ontwerp dat zowel op een tablet als smartphone overeind blijft. Althans dat "zou moeten": alles is artisanaal zelf gecodeerd, dus kleine imperfecties horen erbij :). Laat me zeker iets weten als je iets raars tegenkomt met de layout.

En dan waren er nog massa's losse eindjes waar veel, veel tijd in kroop... de links vanop de oude site (genre index.php?page=recipe&id=130) proper omleiden naar de links op de nieuwe site (/recept/mojito), een nieuwe "keuken" taxonomie toevoegen en toekennen aan alle bestaande recepten, de trage performantie van Drupal opkrikken, uren werk steken in een homepage slider die responsive is en dan toch beslissen om geen slider te gebruiken, 7 nieuwe upgrades van Drupal installeren en en...

Maar bon, het allerbelangrijkste: ik heb er terug zin in! Voorlopig waag ik me aan de belofte van een wekelijkse blogpost. Ondertussen probeer ik ook wat deftige foto's te maken bij mijn recepten. En julllie recepten zijn trouwens ook nog steeds welkom. Let the beast go!
 

Deel dit artikel: Tags: Over La Cucina