Mojito

Carlo · Cocktails · 5-10 min · Vegetarisch

Mojito

Mojito was één van de favoriete cocktails van schrijver Ernest Hemingway. Hij zou er massaal veel gedronken hebben in La Bodeguita, een bar in Havana: "La Bodeguita, which opened in 1942, was a favorite watering hole of other literati and Hollywood celebrities, including Gabriel Garcia Marquez, Neruda, Brigitte Bardot, Nat King Cole, Salvador Allende, and Errol Flynn. The drink probably owes its staying power in part to this glamorous audience. The Mojito was born in Cuba from a drink called the Draque. In the mid-nineteenth century, the Draque's original recipe was changed to include rum - and the Mojito cocktail was born. Shortly thereafter Cubans everywhere were making them. The Mojito cocktail became a national passion and by the mid-1920's it was, unofficially at least, the national drink of Cuba."

Ingrediënten

  • Rum
  • 5-7 blaadjes verse munt
  • ijsblokjes
  • 2 limoenen
  • rietsuiker

Bereidingswijze

Prak met een stampertje in een gekoeld cocktailglas een  limoen (in vier partjes gesneden) en 1 eetlepel rietsuiker samen tot het sap zich heeft vermengd met de rietsuiker. Vul het glas aan met het sap van de andere limoen. Voeg er de muntblaadjes aan toe. Overgiet met 50 ml rum (bvb. Havana Club rum) en voeg er wat water of soda aan toe. Dien op met ijsblokjes (crushed ijs kan eventueel ook, maar dan verwatert de cocktail snel), een rietje en lepeltje om de cocktail te mengen.

Deel dit recept: Tags: Cocktails

Reacties

mijn 1ste mojito heb ik gedronken in een cubaanse bar in Kortrijk, voor ik het wist was ik al aan mijn 2de en 3de maaaaar dan.......moest ik nog met de trein naar huis komen amai ik zag zo root als een tomaat, maar het blijft mijn lievelings zomer drankje

Dit is werkelijk de max. Geneest u van alle kwalen en houd u fit en gezond. Behoed u voor alle onheil en leert u het leven te veraangenamen.

Simpelweg subliem

Gisteren op de gentse feesten, we twijfelden of we een mojito'tje gingen proeven, we hebben het dan toch gedaan en ik moet zeggen ik heb er geeeeeeen spijt van, kijk al uit om terug naar de gentse feesten te gaan en mij daar terug te settlen:p

Heeeyy,,
kheb een vraagje
kan je ook mojito maken
zonder alcohol?

Grtjszzz

BEN OP ZOEK NAAR EEN ICE-CRUSHER KAN ER GEEN VINDEN IEMAND EEN TIP???

Geleerd van een barman in Trinidad de Cuba: geen rietsuiker gebruiken, maar gewoon witte kristalsuiker omdat die beter in het limoensap oplost, witte rum en geen bruine (dus Havana Club Anejo Blanco, Cubay, Santiago of Mulatta): geen crushed ijs, maar een hoog Havana Club-glas zonder ribben met drie a vier ijsblokjes, zeker de angostura niet vergeten, drie a vier druppels.

probeer eens met tequila, ge weet niet wat ge proeft

Merci voor recept: was eerste en duidelijk beste link via google.
ga je nu laten.. mojito wacht op mij :)
GrtZz

Mojito is super ^^
ik heb het is geprobeerd bij ons int stad op de grotemarkt
maar daar smaakte hem meer naar water :-( een echte afknapper
maar nog is geprobeerd in de carre en daar was hem goed :-D
zeker om nog is over te doen MmmmmmmmmmMmmmmmmmmm

ik heb hem vorige week ik havana gedronken, schitterend drankje! morgenavond ga ik er zelf maken met de flessen havana club die ik heb meegenomen!

Als je de muntblaadjes die je voor een Mojito gebruikt, wat kneust, dan geven ze hun aroma beter vrij.

Vervang de spa bruis of spuitwater door FANTA lemon en je weet niet wat je proeft! Echt de moeite om te proberen!

Super! You love it... or you hate it maar ik vind het de max. Moet je idd leren drinken. Thx

Naar mijn mening zijn de beste Mojito's ( op Belgisch grondgebied dan ) te verkrijgen in de www.lahabana.be

Santé kadéé

pas echt lekker met verse muntblaadjes, echte rietsuiker en niet te vergeten de beste rum ( havana club )

genieten maar
een beter coktail is er niet

moet het echte rietsuiker zijn of rietsuikersiroop? Wat is eigenlijk het verschil met Caïpirinha?

Ik heb het eens op cafe leren drinken met ne maat. tis gewoon super !! Een kleine toevoeging is zelf limoensap nog toevoegen. Op 50 ml rum, 20 à 25 ml limoensap en dan nog natuurlijk de halve limoen in stukjes snijden om te pletten. Ook het rietsuiker kan best samen met het limoensap en rum eens geshaked worden zodat het goed gemengd zit !

je mag zeker niet vergeten een scheutje angostura, (een aromatische bitter) toe te voegen.

echt superlekker! Beste coctail die ik al geprobeerd heb!

Zopas ene klaargemaakt en het moet gezegd : Heerlijk mijn vrouw vindt het zelf lekker.. Dat beloofd

vanavond mojitopartyyyyyyyy..

probebly the best drink in the world..

Gwn overheerlijk, gisteren op Gentse Feesten (Polé Polé) smaakt het perfect met de Cubaanse muziek :D
Hmm het smaakt naar meer

Gisteren ook op de Gentse Feesten geweest. Voor de eerste keer een mojito gedronken op en terrasje van een klein cafeetje. Echt lekker!
Nadien nog enkele gedronken langs het water (Polé Polé) maar die waren een stuk minder lekker.We zullen nu zelf bovenstaand recept een keer testen!

polé polé mojitos trekken op niks...das puur water met een muntblad in...de betere gentse feeste mojito drinkte op het terras aan de foyer - casa rosa, dichtbij de vrijdagsmarkt!geniet ervan :)

1ste keer mojito gedronken op de 'gentsche fieste' ... subiet nen 2de besteld!!! :)

mojito ik vind de mix op zich wel goed maar heb nog te kampen met de juiste verhoudingen ksta ondertussen wel op mijn kop maar de smaak liet met momenten de wensen over te zoet te straf(havana blond) of te waterig
mvg :

Reactie op Henk :
Caipirinha is limoen (3/4 limoen neem ik) met rietsuiker (2 lepeltjes) samen gestampt, dan glas verder vullen met ijs en dan cachaca (+/- 23ml) bijdoen. Dus zonder soda/spuitwater en zonder munt.

Waanzinniggg Lekkerrr. Ben net terug uit Berlijn, en heb een hele avond deze cocktail gedronken bij een mexicaans restaurant. Fantastisch, weet alleen niet meer precies hoe we bij het hotel zijn gekomen ....

Hehe iedereen gaat hier naar de Gentse Feeste om Mojito te drinken zeker? Ik heb het er gistere ook gedronken... Aan de Polé Polé bar... Ik vond hem heel lekker...

I´m MOJITO MAN ""61""... lekkerste mojito ooit gemaakt met Caccha""61"",
als jij Uw eigen creativiteit wilt inbrengen doe aan mijn recept enkele druppels angostura...Heerlijk!!! dat heb ik niet gezegd, mijn fans!

Vanavond een BBQ met als apero dit recept, eens benieuwd... als ik alle reacties mag geloven zal dit slagen...

Fantastisch, zeker met verse munt uit de tuin. Straks nog lekkere tacos maken!

Op Polé Polé gebruikten ze bacardi rhum in een plastieken mini-bekertje, die veel te hoog geprijsd was. De echte is met Havana Club Rhum in een groot glas klaar gemaakt zoals het recept hierboven ! Dat is pas een mojito !! Superlekker !!!

Welke soort munt gebruik je best voor mojito?

Lekker man, niet te schatten, en hoe meer dat ge daar van drinkt, hoe lekkerd dat dat wordt :D

serieus, zo'n recept, dat moogt ge mij elke dag emailen. Allez, cocktails vooral.

We hadden dus een Mojito-avond en al de ingrediënten, maar niet het recept... google was de eerste link, en het was goed

Ben net terug uit Havana, drie weken lang elke avond Mojito drinken. Kan niet wachten om ze hier zelf te maken. Heeeerlijk

gewoon weg zalig !
maar je speelt de cocktail veel te gemakkelijk binnen.
Het lijkt juist limonade met een geweldig goede smaak.
Bedankt voor het recept.

Super lekker =D een kleine tip als je je munt blaadjes hebt en je hebt niet zo'n stamper ofzo voor het 'sap' er uit te halen , gewoon de blaadjes in kleine stukjes doen =D
Super lekkere cocktail =P Havana is beste drank dat er bestaat =D

Niet de goedkoopste, wel de allerbeste die ik ken vind ik bij Tbo op de zeedijk het zoute (knokke). En aan Ruben dit: het is net de bedoeling dat niet alle suiker oplost, die stukjes knapperige zoete korreltjes die je tussen de tanden voelt geven juist een aangenaam extra effect...

Een mojito gaat er bij mij altijd binnen, het is ook zeer lekker als je stukjes aardbij in je mojito doet!!

aardbei

Echt handig als je een standje begint

Ik ben op zoek naar de Havana Club glazen waar je mojito in klaarmaakt? kan iemand mij hierbij helpen?
Dank bij voorbaat
luyten-els@hotmail.com

Hallo Els,

Havana Club rum vind je normaal gezien wel in de supermarkt (als je in België woont: zeker te vinden in Delhaize of Carrefour). Het merk heeft ook een website: www.havana-club.com. Mocht je deze rum niet vinden dan kan je nog altijd een lekkere mojito maken met de gewone rum van Bacardi of de cachaça-rum van Pitu (www.pitu.com.br).

Gewoonweg fantastisch!

heb je ook een mocktail versie van de mojito?
Die met rum ruled hoor maar dat kun je niet echt dagelijks drinken é

Dit is echt zooooooo lekker!!!!
Het duurt even maar dan heb je ook zeker wat!

zo moeilijk van karakter te hebben en het laten bij ééntje....en dan met de latino muziek in de ZAR op de vlaamse kaai naast resto al dente..oogjes toe en ik voel me in de palacio de la salsa in Havana...toffe herinneringen...mankeren just de latino madammen en t spel is terug in gang.:Irse la juergua todo la noche con las chicas!!

0verheerlijk op een warme zomeravond.

Pagina's