Indonesische keuken

Indonesische groentencurry (Sambal goreng sayur)

Carlo

Sambal goreng sayur maakte ik tijdens een kookles in het ViaVia reiscafe in Yogyakarta. Een aanrader!

Indonesische vis in bananeblad (Pepes Ikan)

Carlo

Ook dit recept maakte ik op kookcursus in Yogyakarta. We aten het later samen op met een Australisch koppel die het zo lekker vonden dat ze prompt de volgende dag ook de kookcursus zijn beginnen volgen!

Nasi Goreng van mijn Indische tante Corrie

Judith

De Nederlandse keuken is sterk beïnvloedt door de smaken uit voormalig Nederlands-Indië, het tegenwoordige Indonesië. De ""blauwe hap"" heeft van oudsher een vaste plek in het weekmenu van de meeste huishoudens. Vandaag de dag uit zich dat vooral in de Pasar Malam Besar in Den Haag, een grote markt met etenswaren waar men ook heerlijk Indisch kan eten, en duizend-en-één gemakkelijke boemboes van Conimex, Toko Lien en andere gemaksmerken in de supermarkten.

Sambal oelek

Carlo

De nationale saus van Indonesie! Maar wel pikant...