Rode bietensla

Hélène · Bijgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Een frisse sla die bij alles past. Dit recept leerden we kennen in Guatemala.

Ingrediënten

1/2 kilo rode bieten, 1 ui, sap van een limoen, zout.

Bereidingswijze

Laat de bieten gedurende een uur met water in een snelkoker koken. Laat ze even afkoelen en schil ze. Snij de bieten en de ui in schijfjes en breng op smaak met het limoensap en wat zout.

Deel dit recept: Tags: Bijgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken

Reacties

Eenvoudig maar lekker. Ik zou er een eetlepel azijn bij in doen om het juist als sla voor bij iets te eten.

Variant op rode biet:
-rode biet schillen en in 4 snijden
-laten gaarkoken, afkoelen en in blokjes snijden
-granny smith appel in blokjes snijden
-sjalotjes in ringen snijden
-alle ingrediënten mengen en overgieten met een vinaigrette naar keuze
-in koelkast zetten en zeer fris opdienen
Smakelijk!!!!

Een ex van mij deed er altijd nog wat aardappelblokjes gehakte zoet zure augurk en wan hamreepjes bij om er een maaltijdsalade van te maken . Met lekker knapperig stokbrood erbij en inderdaad een lepeltje azijn erbij voor de smaak en de mooie kleur