Milly´s gevulde Jalapeno pepers (chiles rellenos)

Carlo · Hoofdgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

We hebben dit recept gekregen van Milly, onze lerares Spaans in Antigua (Guatemala). Ze houdt (gelukkig voor ons) erg van koken en eindigt elke les met een heerlijk Guatemalteeks recept. Dit is er een!

Ingrediënten

Voor 6 stuks: 6 Jalapeno pepers (een soort paprika, iets pikanter dan degene die wij hebben, als je ze niet vindt dan kan je ook onze gewone paprika

Bereidingswijze

Snij de pepers dwars doormidden en verwijder de zaadlijsten. Grill ze (met de buitenkant naar de grill toe) in de oven, in een grillpan of boven een vuurtje tot het vel zwart kleurt. Spoel af in koud water en verwijder het vel.

Snij de wortels, aardappelen en boontjes in kleine stukjes, hoe fijner hoe beter. Laat ze gaar koken in gezouten water, samen met een handvol gedroogde laurier, thym en basilicum.

Bak het vlees samen met de fijngesneden ui met wat olie gaar. Kruid met laurier, thym en basilicum.

Giet de groenten af als ze gaar zijn en meng ze met het vlees. Breng op smaak met peper en zout.

Klop het wit van de eieren stijf. Meng er vervolgens voorzichtig de eidooier en een theelepel bloem door.

Vul elke chili met het vlees en groentenmengsel en rol ze dicht. Verwarm olie in een wok (genoeg om te frituren). Haal elke gevulde peper door de eieren en laat ze met een spatel zacht in de hete olie glijden. Frituur ze even tot ze wat knapperig zijn. Laat ze aflekken op wat keukenpapier en schik op een bord.

Dien op met rijst en overgiet met tomatensalsa (zie recept Guatemalteekse tomatensalsa).

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken

Reacties

In Madrid hebben ze er :) Maar ik heb er in België ook al gezien bij vrienden.

waar vind ik verse jalapenos, ben al jaren op zoek?