Centraal-Amerikaanse keuken

Dipsaus voor taco chips

Carlo

Telkens ik deze dipsaus maak, zijn de chips in een mum van tijd op. Meestal nog voor onze invitees er zijn...

Gevulde tortilla's

Carlo

Ideaal na een drukke werkdag, als je niet veel tijd/zin hebt om uitgebreid te koken.

Guatemalteekse tomatensalsa

Carlo

Deze tomatensalsa is heel eenvoudig en heerlijk bij alles (vlees, vis, groenten, rijst, tortilla´s...).

Lety´s stoofschotel (carne molida con lejote)

Hélène

Lety, het meisje dat in ons pension in Antigua (Guatemala) kookt, leerde ons dit recept. Een eenvoudig maar lekker Guatemalteeks recept.

Milly´s gevulde Jalapeno pepers (chiles rellenos)

Carlo

We hebben dit recept gekregen van Milly, onze lerares Spaans in Antigua (Guatemala). Ze houdt (gelukkig voor ons) erg van koken en eindigt elke les met een heerlijk Guatemalteeks recept. Dit is er een!

Rijst op Guatemalteekse wijze

Hélène

Bijna bij elk gerecht in Guatemala krijg je deze rijst opgediend. Met de groenten erbij krijgt de rijst meer smaak en is het een smaakvol bijgerecht.

Rode bietensla

Hélène

Een frisse sla die bij alles past. Dit recept leerden we kennen in Guatemala.