Hammetje op een bedje van zuurkool

Leuk gerechtje voor tijdens de koude Belgische winters, snel klaar! Foto te vinden op www.breydel.be

Ingrediƫnten

1 Breydelschenkel
1 blik zuurkool
200g Breydelspek
1 versnipperde ui
40g boter

Bereidingswijze

Spek snijden in fijne reepjes en ui fruiten in de vetstof samen met de reepjes spek. Lichtjes laten bakken en dan de uitgedrupte zuurkool toevoegen. Alles goed laten opwarmen. Het hammetje is voorgebakken en kan gewoon opgewarmd worden 5min in de microgolf en dan gelegd worden op het bedje van zuurkool met spekjes. Opdienen met gekookte aardappeltjes en eventueel met mosterdsausje.

AnneliesV · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Deel dit recept:

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.