Als het kermis, feest,... was, maken we "vla", een streekgerecht uit Dendermonde. Dendermondenaren stellen zich bij "vla" iets voor dat meer aanleunt bij broodpudding dan bij "Lierse vlaaikes" (fruittaartjes) of "Hollandse vla(pudding). Proberen!
Ingrediënten
- 1/2 l melk
- 1 pak beschuiten
- 1/2 peperkoek
- 4 grote macarons
- 1/2 bus kandijsiroop
- 100 g boter
- 4 eieren
- 1 koffielepel kaneel
- 1 koffielepel foelie
Bereidingswijze
Verwarm de melk in een pan en plet hierin de beschuiten, peperkoek en macarons. Voeg ook de boter en de siroop toe. Laat afkoelen en voeg de eieren, kaneel en foelie toe. Beboter een kom. Doe daarin het mengsel. Bak 45' in een matig warme oven (175°C). Laat de vla in de kom afkoelen. Dien in de ""test vla"" op.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Mij is geleerd dat voor vlaaien geen macarons maar mastellen gebruikt worden en ook geen beschuit. Alleen mastellen. Dat is het recept van ons moe.
Lea · 16/11/09
proficiat met je recept
Ik maak de vlaaien nog vandaag
Bea Van Der Sypt · 21/05/08
Dit is eigelijk een verbastering van de Aalsterse Vlaai.
geert · 03/12/06
Correctie : ""Lierse vlaaikes"" zijn helemaal geen fruittaartjes, d'r komt zelfs geen fruit bij kijken. Lierse vlaaikes zijn kleine ronde deegbakjes met een zeer donkerbruine vulling op basis van honing en kruiden. Ik eet ze dagelijks, Lierenaars worden daar mee geboren :-)
J. De Keyzer · 17/11/07