Ingrediënten
2 grote zoete appels of 4 kleintjes, 125 gram zelfrijzende bloem, 120 gram boter, een scheutje melk, 100 gram suiker, 2 eieren, 10 gram vanillesuiker, gemalen kaneel, 1 eetlepel geraspte citroenschil, amandelschilfers.
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 200 graden. Meng twee eidooiers met de vanillesuiker in een kom. Voeg er al roerend de gesmolten boter, 1 eetlepel kaneel en de geraspte citroenschil aan toe. Meng er vervolgens de bloem en de suiker door. Klop het eiwit van de twee eieren stijf. Voeg het opgeklopt eiwit bij het deegmengsel. Schil de appelen en snij ze in plakjes of stukjes. Meng ze door het deeg. Plaats het deeg in een ingeboterde cakevorm, bestrooi met amandelschilfers en laat gedurende ca. 45 minuten bakken in de oven (200-180 graden). Om te weten of de cake gaar is prik je er met een vork in. Blijft er niets aan de vork hangen, dan kan je hem uit de oven halen. Even laten afkoelen alvorens uit de cakevorm te halen.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Ik vond het echt zeer lekker, ik ben nogal een kaneelfanaat. Ik denk dat mijn bakvorm misschien wel iets te groot was en mijn appeltjes lagen op de bodem vandaar dat mijn deeg niet zo vast was.
ann · 11/12/08
ik vond het zeer lekker maar heb wel de citroenweg gelaten.
pattyn arlette · 11/03/13
Zeer lekkere cake, maar je moet wel van kaneel houden. ik vind het persoonlijk lekkerder zonder citroenschil en met iets minder kaneel.
Gwen · 29/07/11