Asperges op zijn Italiaans

Rik Casier · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Zeer verfrissend - zeer smaakvol - je kan veel vooraf al voorbereiden - origineel

Ingrediënten

(voor 4 personen) 8 groene en 8 witte asperges-12 scampi's-2 teentjes knoflook (facultatief) -8 el goede olijfolie -8 basilicumblaadjes-20 zwarte, ontpitte olijven-1 citroen-parmezaankaas.

Bereidingswijze

De asperges schillen en koken. De witte asperges starten in koud en de groene in kokend water. De groene asperges worden ook onmiddellijk gespoeld met ijskoud water om de frisse kleur te behouden. De gepelde scampi's paneren met fijngemalen parmezaankaas en kort bakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout. De olijfolie mengen met peper en zout, een beetje citroensap, fijngesnipperde basilicum, stukjes versneden olijven en fijngehakte knoflook. Alles opkloppen. De asperges op een groot bord schikken en met saus overgieten. De scampi's op de stengelgroente leggen. Bestrooien met schilfers parmezaanse kaas en nog wat basilicum. Indien gewenst versieren met bloemetjes van bieslook. Koud opdienen. Wijnsuggestie : Een mooie pinot grigio of een sauvignon blanc uit Friuli-regio. Laatst heb ik hierbij een chardonnay uit Piëmonte gedronken.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

de receptjes van Knack weekmenu zijn altijd lekker en origineel !