Gegrilde aubergines

Carlo · Hapjes · Italiaanse keuken · 15-20 min · Vegetarisch

Gegrilde aubergines - La Cucina

Ingrediënten

Voor een bord ongeveer zoals op de foto:

  • 1 grote aubergine
  • olijfolie
  • peper & zout
  • wat basilicumblaadjes en parmezaan (optioneel)

Bereidingswijze

Snij de aubergine met een mes of mandoline in plakjes van een halve cm. Om te vermijden dat de aubergineschijfjes teveel olie opnemen bij het grillen en nog maar weinig beet hebben, kan je ze best eerst met wat zout bestrooien om vocht te ontrekken (zet ze even in een vergiet met een kommetje eronder - je zal zien dat er na een tijdje druppeltjes op verschijnen). Als je dit doet, dan best daarna de schijfjes afspoelen om het teveel aan zout te verwijderen en vervolgens goed droogdeppen met keukenpapier.

Warm een grillpan tot die goed heet is. Ik bestrijk de plakjes slechts licht in met olie en leg ze dan in de pan. Laat ze een minuut of twee aan elke kant bakken tot je mooie grill-streepjes hebt. Daarna leg ik ze op een bord en laat ik ze rustig afkoelen. Pas dan doe ik er een goede scheut goede olijfolie bij en kruid ik ze met peper en zout. Naar wens kan je ze daarna nog met bestrooien met wat parmezaan en/of wat snippers basilicum.

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Italiaanse keuken