Gnocchi

Denise Vuijlsteke · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Vegetarisch

Een recept van Hotel Suzanna (mooi hotel met zwembad) in mooie streek van Italië : Le Marche

Ingrediënten

  • 1 kg in de schil gekookte aardapellen, verfrissen met water, daarna pellen
  • 400 g bloem 00
  • 1 uovo (ei)
  • 1 pugno (vuist) parmiggiano romano (of andere droge kaas, ev. Gorgonzola)
  • 1 pizzico di sale - snufje zout
  • Noce moscata - Nootmuskaat

Bereidingswijze

Alle ingrediënten mengen tot een droge deeg, niet té lang kneden anders wordt deeg te warm.
Deeg in lange rolletjes rollen, overlangs stukjes snijden van ongeveer 2 à 3 cm.
Eventjes in kokend water laten meekoken (niet lang).
Opdienen met wat tomatensaus en geraspte parmiggiano of andere pittige kaas.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken