Rog met een mangochutney en z’n kroepoek

Dirk Schelstraete · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Recept waarmee we als kookclub Waterzootje plaats 2 veroverden tijdens de wedstrijd Gastrofolies in Wevelgem.

Ingrediënten

  • 2 roggevleugels
  • granaatappel
  • gele paprika
  • sjalotten
  • knoflook
  • bundel asperges
  • appels
  • limoen
  • kappertjes
  • suiker
  • boter
  • olijfolie
  • witte wijn
  • peper en zout
  • tijm
  • cayennepeper
  • uitsteekringen

Bereidingswijze

Voor alles voldoende olie met tijm en limoenschilfers in oven doen. Temperatuur 60 °C Niet al te dikke stukken rog in de olie doen van zodra deze op temperatuur is. Ondertussen chutney maken. Look en sjalotten stoven, dan paprika(geschild) stoven en appel na een tijdje toevoegen. Dit mengsel tot bijna moes laten inkoken. Cayennepeper toevoegen en op het einde de brokjes mango. Controleren op textuur. Van zodra vis klaar is, het visvlees van de rog halen en een eerste laagje maken. Hierop pezo en dan de chutney van mango erop doen. Afdekken met een laagje vis. Ondertussen het kraakbeen frituren. Afwerking : steek een ring uit de vis/mango laagjes. Plaats deze mooi in het midden van het bord en steek gebakken asperge in het midden. Omcirkel met de olie waar de vis in gegaard is en leg hier en daar een granaatpit en of kappertjes. Plaats de kroepoek van kraakbeen mooi centraal.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

ZOU DE VIS OP 160° in de oven doen.