Lety´s stoofschotel (carne molida con lejote)

Hélène · Hoofdgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Lety, het meisje dat in ons pension in Antigua (Guatemala) kookt, leerde ons dit recept. Een eenvoudig maar lekker Guatemalteeks recept.

Ingrediënten

250 gram gehakt, 150 gram boontjes, 5 tomaten, 1 ui, zout, peper, olie.

Bereidingswijze

Snij de boontjes in schuine schijfjes en laat ze 20 minuten koken in gezouten water. Snij de tomaten en de ui in kleine stukjes en bak ze in olie gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg er het gehakt aan toe en laat 20 minuten sudderen. Voeg er de laatste vijf minuten de boontjes aan toe en laat ze even mee sudderen.

Dien op met tortilla´s of rijst en een rode bietensla (zie recept rode bietensla).

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken