Gevulde tortilla's

Carlo · Hoofdgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Ideaal na een drukke werkdag, als je niet veel tijd/zin hebt om uitgebreid te koken.

Ingrediënten

Voor 4-6 stuks: 6 tortilla wraps (te koop in de supermarkt), 1 fijngesneden ui, 1 halve fijngesneden paprika, 1 fijngesneden pikant pepertje, 1 in stukjes gesneden tomaat, geraspte kaas, 200 gram runds- of varkensgehakt, peper, zout

Bereidingswijze

Voor dit recept kan je een gewone pan gebruiken, maar het is nog sneller klaar in de wok. Verhit een beetje olie en bak het gehakt erin. Voeg halverwege de paprika, ui en het fijngesneden pepertje eraan toe. Kruid met peper en zout en roerbak tot het gehakt volledig gaar is en de groenten beetgaar zijn. Je kan de tortilla's zo gebruiken, maar lekkerder is om ze eerst wat op te warmen in een pan of in de oven. Leg vervolgens op elke tortilla wat van het mengsel, wat verse tomaat (eventueel kan je er ook sla of komkommer bij doen) strooi er wat geraspte kaas over. Vouw de tortilla's dicht (volg de instructies op de verpakking) en je eten is klaar! Lekker met guacamole of een Zuid-Amerikaanse chilisaus.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken

Reacties

Wat ik hier ook vaak bij serveer zijn
gebakken schijfjes banaan. Ook heel lekker hierbij vind ik een paar lepels zure room (GEEN LIGHT! NIET LEKKER!) waar ik een fijngesnipperd teentje look doorroer, veel fijngehakte dille, zwarte peper, zout en een paar druppeltjes versgeperst citroensap.

In de plaats van gemalen kaas kan je er ook wat fijngesneden cheddar bijdoen. Lijkt meer op de kaas die ze er in Mexicaanse restaurants opdoen.

Ik ga het vandaag proberen.
Ben glutenvrij en een van de eters mag geen knoflook,
dus dat wordt uitproberen.

Bedankt voor het recept.

Probeer eens in plaats van de chili het gehakt te kruiden met gemalen komijn (te vinden bij de kruiden van Delhaize) - het is nog véél exotischer qua aroma en typisch Marokkaans. Het ruikt en smaakt dan naar shoarma !