Franse keuken

Boeuf stroganoff

Ik ben een die-hard fan van kook-programma's. Ze zeggen dat de Engelsen niet kunnen koken maar hun kookprogramma's inspireren me steeds opnieuw en ik probeer ook hun recepten uit.

Lees meer

Bouchée à l’impératrice

In het Nederlands: kippenpasteitje van de keizerin (eigen recept). Wie bouillon van een soepkip heeft getrokken, blijft over met de grote stukken droge kip.

Lees meer

Peertje in bladerdeeg met sabayon van Poire Williams

Voor mij het ideale winterdessert en met een bolletje zelfgemaakt ijs maak je dit nagerecht helemaal af !

Lees meer

Supersnelle Bouillabaisse

Dit is onze huisschotel voor grotere groepen. Zaaalig in de zomerdagen, buiten met een lekker hlaasje witte wijn. 20, 30, 40 man aan tafel ?

Lees meer

Tartiflette uit Grenoble

Het gerecht tartiflette werd genoemd naar een aardappelsoort uit de Haute-Savoie: tartiflâ. De Franse kaas Reblochon dankt zijn naam aan een historisch feit.

Lees meer

Tomatentaart

Op een superwarme zomer, een paar jaar geleden, ontmoette ik voor het eerst de zus van mijn vriend (die met haar Spaanse man en kroost in Servian woont, een dorpje in het zuiden van frankrijk tegen d

Lees meer

Tournedos met rode wijnsaus

Gisteren gezellig etentje met broer en schoonzus. Ik kreeg 10/10 voor de goede saus ! Gemakkelijk want je kan de saus op voorhand maken.

Lees meer