Supersnelle Bouillabaisse

Nartus · Hoofdgerechten · Franse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Dit is onze huisschotel voor grotere groepen. Zaaalig in de zomerdagen, buiten met een lekker hlaasje witte wijn. 20, 30, 40 man aan tafel ? Geen probleem, hiermee kan je rustig blijven zitten terwijl niemand vermoed dat je slechts een half uurtje in de keuken stond !!!!!

Ingrediënten

Stevige maaltijd voor 8 personen: 2,5 liter visbouillon ( van blokjes is ok) 1 fles droge witte wijn 2 kg vastkokende visfilet ( ik neem wat er op dat moment is, zalm, kabeljauw.....) 500 gr grote diepvriesgarnalen. 1 blikje tomatenpuree 400 gr gepelde bliktomaten in stukjes. schil van 1 onbespoten citroen. 2 venkelknollen 2 preistelen Bosje peterselie fijngeknipt 1 grote ui. 2 teentjes knoflook uit de knijper , 2 doosjes saffraan cayennepeper. Olijfolie Voor erbij: stokbrood,sauzen: rouille en knoflooksaus( kant en klaar te koop.)

Bereidingswijze

Breng de visbouillon apart aan de kook, hou hem op het kookpunt. Snij de visfilets in mootjes en de venkel, prei, ui in grove stukken Vul de bodem van een grote pot met olijfolie ( ± 2 cm ) . Bak hierin de groenten aan tot ze glazig zijn. Leg hierop de tomaten in stukjes, vervolgens de tomatenpuree. daarop de schil van de citroen. Vervolgens de visfilets. Giet de bouillon en de wijn erover. Doe de saffraan erbij en cayennepeper naar smaak ( ! bij het eventueel opwarmen smaakt deze meer door !) Laat 10 minuten koken. Voeg de garnalen bij. Laat doorkoken tot deze mooi roze zijn. Doe de peterselie erbij en serveer heet met knapperig stokbrood en saus, zon en zee op je tong !

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Franse keuken

Reacties

Ik ben een onwaarschijnlijk onervaren kok: meestal ga ik helemaal de mist in maar nu ging het helemaal goed! bedankt!

Ziet er lekker uit! Ik ga het zeker eens uitproberen.
Grote diepvriesgarnalen zijn dat dan scampi's? Voor hoeveel personen is dit recept?

Gisteren dit recept geproefd bij vrienden en het was heel lekker, alleen maakt 2 cm olijfolie de soep wel heel vet... 4-6 eetlepels olijfolie volstaan ruimschoots!

Welke wijn gebruik ik best voor in de bouillabaisse en om daarbij ook gewoon door te schenken? Ik vind namelijk nogal wat verschil tussen droog en droog.
Bedankt!

Voor de eerste keer gemaakt voor vrienden en meteen werd het door iedereen gesmaakt en gewaardeerd. Ideaal recept om met weinig werk veel te presteren!

Zeeeer lekker, eenvoudig, geen stress en toch feestelijk. De rouille maak ik zelf met vééééél look geperst met wat zelfgemaakte mayo en olijfolie, versier met peterselie en zelfgemaakt geroosterd brood. De vis hou ik na de bereiding warm in fumet met de garnalen omdat iedereen van elk zou hebben. Merci

de eerste maal dat ik dit recept probeerde (had volk over de vloer) sloeg ik in paniek : de soep smaakte véél te waterig (wegens meer dan 3 liter vocht dat je uiteindelijk toch bijvoegt). Om niet alle ingredîënten 'stuk' te koken, heb ik toen het vocht in een afzonderlijke pot gedaan en gedurende een uur laten inkoken. Voor het opdienen alles terug samengevoegd en zachtjes laten opwarmen. Héérlijk.

Prima Recept en erg gemakkelijk ! Ik sluit aan bij wat andere zeggen over hoeveelheid olijfolie, 2 mm is voldoende. Ook wat voorzichtig zijn met die citroen zeste. Is vrij dominant in smaak, hoeveelheid halveren is dan ook beter. Maar slot som : super. Marseille op je bord. Wijntip : een witte Bandol

Fantastisch lekker recept. Veel succes mee gehad bij mijn vrienden.
Ga ik zeker nog eens maken. Een aanrader!!!

Een recept naar mijn hart.. ziet er op het eerste zicht zeer smakelijk uit!

Overheerlijk !!!
Ideaal recept voor een gezellig avondje onder vrienden.

cruciaal bij dit gerecht (en alle andere waar je fumet of andere fond nodig hebt) is de kwaliteit van die fumet: dan smaakt je gerecht nooit waterig: dus tijd nemen (minstens dag voordien) om visgraten, koppen ed heeeel zacht te laten koken met enkele soepgroenten, wat citroen en persil: succes

2 cm olie zal wel 2 mm olie zijn...

ga het ook proberen,maar wat geef ik als voorgerecht ?

Het ziet er zeer smakelijk uit, ik ga het eens uitproberen. Ik mail al eens op voorhand omdat de weg naar de bestemming onderdeel uitmaakt van het reisplezier, als je begrijpt wat ik bedoel. Mar ik laat zeker iets weten over het resultaat.

Overdreeeeven goed.

Ik had ooit eens in een sjiek kot bouillabaisse gegeten en sinsdien wou ik dat ook maken, al veel recepten geprobeerd, maar dit is toch wel DE "benadering".
Ik heb enorm gesmuld en binnenkort nog eens. Bedankt

B

ik geef een klassieke caesersalade vooraf, de bouillabaise wordt het tussengerecht!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.