Zelfgemaakt!

Zelfgemaakt!

Carlo · 02/11/05 · Geproefd

Wat geeft er meer voldoening dan iets zelf te maken dat je normaal altijd al klaargemaakt in huis haalt? Zongedroogde tomaten zijn één van mijn lievelingshapjes, maar helaas.. als we moeten wachten op de zon in België denk ik dat het een paar jaar zou duren vooraleer ik een mooie portie zongedroogde tomaten zou hebben.

Het was een bakje kerstomaatjes die me op het idee bracht. Ik had ergens in een verloren moment in de supermarkt een halve kilo kerstomaatjes gekocht en om één of andere reden waren ze in mijn koelkast min of meer in vergetelheid geraakt.

Tot ik ze dus gisteren in vizier kreeg en er twee lichtjes opgingen. Eén: ik wou al altijd eens zelf gedroogde tomaten maken, maar heb er nooit het geduld voor gehad. Twee: kerstomaatjes zijn veel kleiner, dus ook veel sneller droog!

Oven aan, kerstomaatjes doormidden gesneden en op een ovenplaat gelegd. En zie: beetje bij beetje verschrompelden mijn tomaatjes tot ze waarachtig de geur en de vorm kregen van zongedroogde tomaten. Na ongeveer 2,5 uur in de oven (tussen 50-100 graden) vond ik dat ze er mooi genoeg uitzagen en liet ik ze rustig afkoelen.

Vandaag heb ik ze gemarineerd met wat olijfolie, provençaalse kruiden en een fijngesnipperd teentje knoflook. Het resultaat: goddelijk lekker. En doodeenvoudig om te maken!

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Beste,

had allang eens zin om eens zelf zongedroogde tomaatjes te maken.

Eergisteren las ik je recept en dat heeft me gemotiveerd om de overgebleven kerstomaatjes bij me thuis te bewerken.

SUPER lekker!!...

Heb al spijt dat ik er niet meer over had;) potje is bijna op.

Hartelijk dank.