Wijntip

Wijntip

Carlo · 20/04/05 · Wijntips

Meestal kies ik telkens iets nieuws als ik wijn koop. Soms valt het gigantisch tegen, soms valt het reuze mee. Een echte leidraad heb ik niet bij het kiezen, tenzij misschien qua prijs. Ik hou het meestal onder de 10 euro, wat voor "gevorderde" wijndrinkers een erg beperkt budget is. En meestal is het rood. Maar voor de rest is het volledig in den blinde. Anything goes!

Ondertussen ben ik er wel aan uit dat ik het liefst voor Europese wijnen ga. Zuid-Afrikaanse, Australische of Nieuw-Zeelandse wijn heeft me nog maar weinig weten te bekoren. Te fruitig, te fluweel en vaak koppijn achterna. Van de Europese wijnen kies ik het liefst voor Franse of Italiaanse wijnen. Ik ken een paar namen: Barolo ("Il Rei De Vini!"), Pomerol, Margaux.. maar vraag me niet op de wijnkaart in een restaurant een goede middenklasser uit te kiezen.

Ooit doe ik nog eens een wijncursus - proeven, opschrijven en met veel adjectieven goochelen. Maar voorlopig hou ik het graag bij mijn verrassingen uit de supermarkt.

(Vandaag ontkurkt: Les Cinq Pattes, een Bordeaux wijn van 2002. Rond de zes euro, gekocht in Delhaize, heel zacht van smaak.)

Deel dit artikel: Tags: Wijntips

Reacties

Beste,
Kan je vertellen welke delhaize (of andere winkel)deze "les cinq pattes"verkoopt?
Jaren geleden heb ik deze wijn veelvuldig gedronken en gesmaakt maar nu kan ik hem niet meer vinden.
regio antwerpen.
Groeten,
Peter.

Carlo 20-04-2005 wijntip les cinq pates.

Ik kocht hem in de City Delhaize in de Luxemburgstraat in Brussel, vlakbij metrohalte Troon. Ik keek eventjes op www.delhaizewineworld.com, maar vind hem daar niet terug. Ook via www.kurkdroog.be of Google vind je maar weinig terug over deze wijn. Aan een adres in Antwerpen zal ik je helaas niet direct kunnen helpen. Ook op de fles staat nergens een contactgegeven. Ik vond wel een wijnhandelaar uit Knokke-Heist die de wijn verkoopt. Meer info: http://www.wijnenjl.be

Kleine correctie!! Het is de express gb, geen city Delhaize

Ga eens naar www.lekkerwijntje.nl
Daar kun je per streek wijn zoeken en vaak staat er een omschrijving bij. En er staat bij wat hij kost. Leuke site!