Supersnelle recepten

Supersnelle recepten

Carlo · 27/09/15 · Geproefd

Snelle couscous met garnalen, chorizo en saffraan - La Cucina

Een werkcollega suggereerde onlangs of ik geen categorie supersnelle recepten op La Cucina had. Zo "vijf minuten én bàm!?" Koude gerechten zijn dan nog wel een optie, maar voor iets warms dat geen omlet is of opgewarmde kost leek vijf minuten me wel iets té snel. Maar toen dacht ik: tiens, tien minuten... dat wil ik wel eens proberen.

Dus toen ik afgelopen vrijdagavond thuiskwam, schoot ik in actie. Mijn eerste idee was om een blitz-paëlla te maken met voorgekookte rijst. Maar dat leek me maar een kleffe boel te worden en in mijn zoektocht naar alternatieven dacht ik plots aan couscous,  dat gaat nog veel sneller!

Mouwen opgestroopt, timer opgezet om te zien of het binnen de tien minuten zou lukken, Jamie Oliver-gewijs al het modern keukengerief-dat-je-leven-vereenvoudigt aan het werk gezet (dat bestaat bij ons uit welgeteld twee toestellen: een warmwaterkoker en een automatische hakmolen) en aan de slag gegaan. Ter info: ik had nog niets van mise-en-place gedaan, dus in de totale duur moeten ook ettelijke verloren seconden meegerekend worden door het zoeken naar het deksel van de hakmolen en het proberen openprutsen van het potje pimenton.

Ok, het eindresultaat is in de verste verte niet met een paëlla te vergelijken (de man van de Koerier van Navarra zou het waarschijnlijk naar mijn hoofd gooien), maar ik was eigenlijk wel heel content van het eerste hoofdgerecht dat de nieuwe tag "snel klaar" op La Cucina mag inwijden. Op naar meer!

Bekijk hier mijn recept voor een snelle couscous met scampi, chorizo en saffraan.

(oh ja: 't heeft me welgeteld 14 minuten geduurd, maar halverwege hoorde er ook een snelle interventie bij een van de kindjes bij - dus misschien zat ik eigenlijk wel ónder de tien minuten!?! :)

 

Deel dit artikel: Tags: Geproefd