Profijtig

Profijtig

Carlo · 26/03/06 · Geproefd

Eén van de dingen die ik graag doe in het weekend is in een café de krant lezen. De laatste keren heb ik dat steevast gedaan in het Illy café vlakbij de Brusselse beursschouwburg. Ik was er al een aantal keren gepasseerd, maar aanvankelijk leek het interieur mij van buitenuit nogal steriel. Ook het idee van met z'n allen aan één grote tafel te zitten sprak me niet echt aan. Wat mij tenslotte over de streep haalde was gewoon het feit dat ik goesting had in een goeie koffie.

Eén keer binnen vielen al snel mijn bezwaren weg en nu is het één van mijn favoriete plekjes geworden om de krant te gaan lezen. Het is er gezellig, niet te druk, de muziek staat niet te luid en er is leesmateriaal in overvloed. Omdat het zo klein is word je ook heel snel bediend. En de koffie is er toch wel bijzonder lekker. De eerste keer is het wel even wennen: als je koffie bestelt, krijg je een bodempje straf spul en daarbij een mini-kannetje heet water. Op die manier kan je zelf bepalen hoe straf je je koffie wil.

Illy Ambassador

Enige minpuntje misschien is dat ze geen buitenlandse kranten hebben. Twee van mijn andere favoriete stekjes hebben dat wel: Le Roi des Belges heeft ook The Guardian en l'Ultime Atome heeft Le Monde, International Herald Tribune én The Guardian. Alleen kan het in beide cafés heel erg druk zijn en laat de bediening soms tergend lang op zich wachten. (noot: Ultime Atome heeft dan wel weer mijn lievelingsdessert -Nougat Glacé met frambozencoulis- op de kaart staan)

En reken uit: voor nog minder dan de prijs van de krant (De Morgen kost in het weekend 1,80 euro geloof ik) heb ik de én krant gelezen én een lekkere caffè lungo gedronken. Kostprijs: 1,50 euro. In Gent zouden ze zeggen: dad es profijtig!

Illy Ambassador: Auguste Orts straat 6, 1000 Brussel (vlakbij de Beurs).

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Inderdaag, het is er een gezellige plek waar ik ook nog eens zou binnenstappen mocht ik in de buurt zijn. Misschien moeten er meer van die gelegenheden komen. In Gent heb je dat alleen in het Dagelijks Brood, maar daar is het nogal duur.
Voor alleenstaanden is het veel gezelliger dan alleen aan een tafeltje te zitten.