Pecannød

Pecannød

Carlo · 06/11/06 · Geproefd

Ik ben niet echt een boterkoeken-man. Chocoladebroodjes, frangipanekoeken, boterkoeken met of zonder rozijnen: ze kunnen me zelden bekoren. Te zoet, te flets, te plakkerig, teveel kruimels... het is altijd iets. ik koop ze meestal uit pure noodzaak voor een snelle ontbijthap op het werk, maar ben zelden bevredigd. Een uitzondering zijn croissants, maar een goede croissant bij een Belgische bakker tegenkomen is dan ook weer zo een zeldzaamheid dat ik me er meestal niet eens meer aan durf te wagen.

Enfin, tot voor kort was het dus kommer en kwel in mijn zoektocht naar een degelijk ontbijt tijdens de werkdagen (even voor de duidelijkheid: ik ontbijt quasi steeds op het werk wegens 's ochtends vroeg geen tijd en goesting om direct na het opstaan te ontbijten). Maar! Dat was tot vóór ik eens in mijn eigen zei: "tiens, misschien eens zo'n koek met die rare noten proberen."

"Un deeenich peeecaau?..."vroeg de Franstalige verkoopster bevestigend terwijl ik er eentje aanwees in het uitstalraam.

Man, man, wat een revelatie! Een Danish Pecan-koek is ongeloofelijk lekker. Niet te zoet, niet te kruimelig en misschien enkel een beetje plakkerig. Maar wat een smaak! Die pecannoten zijn hemels. Boterkoeken en chocoladebroodjes trekken gewoon bleek weg bij dit spul!

Enfin, ik ben sindskort dus een overtuigde Danish pecan-fan. En meteen benieuwd of alle Deens gebak zo lekker is...

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Ik heb ze al op verschillende locaties uitgeprobeerd. Die van de city GB aan Louisa vind ik momenteel de beste. Ze hebben daar trouwens ook heel lekkere bruine broodjes met noten en rozijnen.

Ben ook liefhebber van die lekkere pecankoeken. Waar koop je die van jou ?