Pasta met geroosterde tomaatjes

Pasta met geroosterde tomaatjes

Carlo · 22/04/05 · Gezien of gehoord

.. dat is wat ik vanavond ga proberen maken. Geïnspireerd op een gerecht dat we in Coban (Guatemala - of all places!) aten. Het is gigantisch simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn smaakvolle, verse ingrediënten.

Maar dat is nu net wat ik niet heb. En de laatste tijd beklaag ik mij dat steeds meer. In de supermarkt op weg naar huis kan ik alle soorten fruit en groenten kopen. Avocado's, aardbeien, druiven, meloen, vier verschillende tomatensoorten (kers-, tros-, vlees- en Roma-tomaten) en nog veel meer.

Maar smaak? Dat is soms ver zoek. De avocado's blinken uit van gezondheid, de tomaten kunnen niet er niet meer rood uitzien, de aubergines, courgettes en paprika's kunnen niet fierder in hun plastic folie liggen te blozen. Het enige wat jammer genoeg ontbreekt is smaak.

Dat je bij paprika nog paprika proeft klopt, dat je aubergines nog van courgettes kan onderscheiden is waar. Maar de tomaten? Het is al lang geleden dat ik uberhaupt nog iets van smaak in een tomaat heb ontdekt.

Nu, als we kunnen, kopen we ons fruit en groente op de markt, maar helaas lukt dat tijdens de werkweek niet en hebben we maar een klein frigootje.

Begrijp dus de uitdaging waar ik vanavond voor sta. Een superlekker gerecht met een handvol ingrediënten: pasta - verse tomaat - verse basilicum - look en wat olijfolie. Met lekkere, smaakvolle ingrediënten zou het de hemel op aarde zijn. Nu moet ik goochelen met zout, peper, bouillon, selder en veel knoflook om er toch iets van smaak aan te kunnen geven.

Benieuwd wat het wordt! Als het geslaagd is, zet ik het op de site.

(p.s. gelukkig heeft mijn aperitiefje - een frisse Jupiler - nog wél gigantisch veel smaak. Dat en de Italiaanse Concertos van Bach gespeeld door Alexandre Tharaud door de luidsprekers. En de zon schijnt nog ook op ons terras! En ons buurvrouw kijkt weer ongeneerd binnen in ons appartement! Wie spreekt hier nog over tomaten...)

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

Inderdaad. Het is een toeval als je eens groenten kan gebruiken waar nog smaak in zit !
Het bezorgt mij heel wat kopzorgen voor een uitstalling van groenten te staan, waarvan ik weet dat er noch reuk noch smaak in zit. Hopelijk komen hier veel reacties op, zodat die kunnen doorgestuurd worden naar de Boerenbond.