Onglet à l'échalotte

Onglet à l'échalotte

Carlo · 25/02/06 · Geproefd

Als er iets is dat ik bijzonder apprecieer aan Brussel dan zijn het de vele brasserieën die de stad telt. Drukke restaurants waar je terecht kan voor klassiekers uit de Belgische en Franse keuken. Een typische brasserie in Brussel heeft stoemp in huis, tomaat garnaal, Américan préparé, ballekes in tomatensaus, garnaalkroketten, een sole meunière, vol au vent...

Meestal kies ik er voor Onglet à l'échalotte. Ik ben zot van ajuin, dus dit gerecht is mij op het lijf geschreven. Onglet is een heerlijk stukje rundsvlees dat afkomstig is van de middenrifspier boven het borstbeen. Het vlees wordt opgediend in een rode wijnsaus met heel veel fijngesneden sjalotjes. Onglet is één van die goed bewaarde geheimen van beenhouwers en wordt daarom vaak ook beenhouwersbiefstuk of "steak des bouchers" genoemd. Dit stukje vlees ziet er rauw niet echt appetijtelijk uit (meestal donkere kleur en nogal vezelachtig) en wordt daarom ook weinig door klanten besteld. Beenhouwers weten echter beter, want de smaak is ongeloofelijk. Ondertussen heb ik Onglet à l'échalotte mogen proeven in La Rotonde (***), Les Brassins (**), Belgo Belge (****), l'Ultime Atome (***) en, deze middag, in Taverne du Passage (**).

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Gek van "Onglet à l'échalotte" ??
Ga dan zeker eens langs bij Bistro 't Verschil.
Een echte lekkernij... Onweerstaanbaar lekker !!!

Bistro 't Verschil
www.bistrotverschil.be
Bruggesteenweg 42
8830 Gits
Tel. 051 43 67 20

Gisteren dit gerechtje gegeten in De Post in Gavere.

De vleeskwaliteit is er steeds waanzinnig, zo ook deze keer.

Een riante portie boterzachte onglet die naar een perfecte saignant gebakken was met een schitterende sjalottensaus...kortom een aanrader voor wie in de buurt is!

Brasserie De Post
Markt (hoek tegenover het toeristisch centrum)
9890 Gavere