Nostalgie..

Nostalgie..

Carlo · 27/01/06 · Geproefd

Aaaah, Arnott's... Op reis door Nieuw-Zeeland ben ik denk door hun hele gamma gegaan. Crispbread, country cheese, water crackers, cheds... Voor wie geen idee heeft waarover ik het heb: het zijn allemaal soorten crackers. Het klinkt misschien raar, maar ik heb een absolute zwakte voor crackers en toastjes. Ik eet ze droog, zonder iets op.

Alleen al de beschrijving van Arnott's "Cheds" doet mij watertanden: "This cracker easily splits into delicious bite sized pieces and has a liberal topping of cheese sprinkles, which includes a secret mix of parmesan and cheddar cheese flavours."

In België sla ik steevast grote hoeveelheden Melba toasts, Jacobs en occasioneel eens de mediterraanse toastjes van Buitoni in. Maar Arnott's is toch wel mijn favoriet. Ik heb ze hier nog niet teruggevonden in de supermarkt, maar vandaag vond ik wel iets nieuw in de Delhaize dat ook lang niet slecht smaakt: Parmezaanse kaasblaadjes. Het is een eigen product van Delhaize en bestaat ook nog in andere kaassmaken. Voor al wie van krokante en krakende dingen houdt: beslist eens proberen!

O ja, Arnott's is ook de producent van de legendarische Tim Tams. Misschien wel de beste koekjes in de wereld! Tim Tams zijn een instituut in Australië. Een Tim Tam bestaat uit twee, met chocolade omhulde krokante koekjes met daartussen een zacht chocolade-achtig vulsel. Heerlijk.

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Wat Arnotts betreft... net terug van Nieuw Zeeland weet ik ondertussen maar al te goed waar je het over hebt. Wij waren persoonlijk verslaafd aan de "Scottisch Fingers" - soort zandkoekje... .
Ik bedacht net dat ik die ook eens ergens anders gezien had. Maar het kan zijn dat dat Bangkok was (helpt je niet vooruit...).
Probeer eens te kijken in Chinese supermarkten (Kwam Yuen,...), meestal hebben die ook een assortiment in Azië poplaire westerse merken in huis (zoals de overheerlijke ijskoffie van Nestlé).
Succes!

Kijk eens op www.timtamslam.nl

De producten van Arnott's zijn nu ook in Europa verkrijgbaar!!