Ne t'énnerve pas!

Ne t'énnerve pas!

Carlo · 04/04/05 · Restauranttips

Afgelopen weekend aten we verrukkelijke zeetongetjes. Gewoon gebakken in wat boter, met wat citroen en peterselie. We zaten helemaal vol, maar kregen bij het dessert een telefoontje: of we niet met de hele bende naar de Portugees mee wilden gaan. Wel: daar konden we niet neen tegen zeggen.

Dé Portugees in Elsene is namelijk uniek. Op de hoek van de Van Aa straat, heet het 'Vieil Ixelles', maar vraag gewoon naar de Portugees, iedereen kent hem.

Aan het hoofd staat Orlando Rodrigues en het restaurant lijkt zo weggeplukt uit Portugal. Sinds het ergens in een of ander boekje heeft gestaan, heeft hij zijn zaak ietwat opgesmukt. De potten mayonaise en béarnaise zijn van tafel gehaald, de wijn komt nu uit flessen i.p.v. bidons, maar de authentieke sfeer is er zeker gebleven.

Hier eet je verrukkelijke Portugese gerechten. Kies voor vis, dat is hun specialiteit. Ze hebben heerlijke stoofschotels en de porties zijn gigantisch. En vooral: ne t'énnerve pas: als je wat teveel achter de chef zit, wordt hij ambetant.

Vieil Ixelles, Van Aa straat 36, 1050 Elsene (gesloten op woensdag). Meer info ook op resto.be

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips

Reacties

Si je peux me permettre, la fameuse phrase du patron, c'est "Pas s'énerver!"