La meilleure baguette de Paris

La meilleure baguette de Paris

Carlo · 30/03/06 · Geproefd

Enige tijd geleden plaatste ik nog een berichtje op La Cucina rond mijn zoektocht naar Parijs stokbrood in Brussel. Ik heb nog steeds niet gevonden wat ik zoek, maar Clotilde Dussolier van het onvolprezen Chocolate & Zucchini (de moeder van alle kookblogs op het web!) proefde onlangs de tot beste van het jaar 2006 verkozen Parijse baguette en beschrijft exact wat ik zoek: "the crust was thin, but offered just the right amounts of elasticity and crunch, and the interior (the mie if you will) was light and supple. The smell was particularly remarkable, with a distinct difference between the crust, which smelled of wood and woodfire, and the inside, which gave off a delicate flowery/grassy scent, so fresh and moist I feel compelled to liken it to morning dew." Beter had ik het niet kunnen beschrijven.

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Alweer een zalige plek om te vertoeven, ik voeg Chocolate&Zucchini alvast toe aan mijn favorieten...

Hallo Carlo,

eerst en vooral een dikke proficiat voor je website!

Ik ben ook al lang op zoek naar ne goeie 'pain français'.

Ik woon net naast een bakkerij maar spijtig genoeg is er niks deftigs te verkrijgen en moet toch ik een paar km rijden naar mijn favoriete adresjes.

Voor goed 'normaal' stokbrood (à l'ancienne) kan je terecht bij bakkerij 'st-pierre' secretinlaan 5 1090 Jette

Voor artisanaal stokbrood met olijven, provencaalse kruiden of kleine stukjes spek kan je terecht bij 'la tentation' Valère Broekaertstraat 1 ook in Jette

In Parijs is het naar het schijnt Poilâne die het beste stokbrood verkoopt.