Indische kadai

Indische kadai

Carlo · 13/09/15 · Geproefd · Leuven

Indische groeneten kadai

De buurt rond mijn werk is helaas een beetje een culinaire woestenij. Het is een stationsbuurt met middelmatige tavernes die niet al teveel moeite moeten doen om zich dagelijks te laten vullen. Pendelaars die wachten op hun trein en nog snel een terrasje in de zon willen doen, verdwaalde treinreizigers die de stad nog niet kennen en mensen die ze gebruiken voor een snelle werkafspraak nabij het station.

Gelukkig zijn er twee lichtpuntjes: een goede frituur (het zou er nog aan mankeren) en, godbetert, een Nepalees/Indisch restaurant dat wel zijn best wil doen en de middelmaat overstijgt. De keuken is er wat traag en je wil niet elke dag Nepalees/Indisch eten, maar de keren dat ik er al geweest ben, was ik telkens aangenaam verrast.

Meestal neem ik er de "mixed vegetable kadai", een van de weinige gerechten op de kaart dat niet pikant is. Op de website staat het aangekondigd als (ik citeer):

het voorbereidingen treffen op traditionele manier in Kadai (heet roest vrij werktuig) met dikke sauzen van paprika, ajuin en tomaten met kadai kruiden, en geserveerd met basmati rijst en nan.

Zoals ik wel vaker voor heb met gerechten die ik ontdek op restaurant begint het daarna wel eens te kriebelen om dat zelf eens thuis uit te proberen. Na wat zoekwerk op internet bleek dat ik de meeste ingrediënten en kruiden in huis had, dus ging ik aan de slag.

Ik heb niet echt een recept gevolgd, gewoon een aantal recepten bekeken en dan mijn eigen ding gedaan. Ik heb nog niet het geluk gehad om India aan te doen, dus mogelijk veeg ik alle traditionele principes die gepaard gaan bij het maken van een kadai aan mijn laars (te beginnen met het feit dat ik thuis geen traditionele kadai heb :). Maar ik moet zeggen: ik was heel tevreden over de versie die het geworden is en die (volgens mijn laatste herinneringen) behoorlijk in de buurt komt van die van de Nepalees:

Ideaal trouwens om in grotere porties te maken en in te vriezen. Je kan het als hoofdgerecht eten in een vegetarische versie, maar het is ook combineerbaar met paneer (Indische kaas), kip, scampi, lamsvlees... Of als bijgerecht bij tandoori-brochettes of zo. Smakelijk!

Mijn versie van een Indische groenten kadai.

 

Deel dit artikel: Tags: Geproefd · Leuven

Reacties

moeten eens samen naar de himalayan gaan!