Feest in de wijk

Feest in de wijk

Carlo · 29/05/05 · Gezien of gehoord

Het lijkt alsof de inwoners van Brussel begeesterd zijn door eten! Verleden week was het Spaanse Feria in de wijk achter Koekelberg: gigantische pannen met paëlla, barbecues met geroosterde chorizo, gamba's, standjes met Braziliaanse empanadas, Cubaanse cocktails.. het was een lust om te zien én te proeven.

Het deed me terug denken aan de wijkfeesten vlakbij ons in de Matongé-wijk (een wijk in Brussel waar heel veel Afrikanen wonen). Jaarlijks staan de straten in en rond Matongé vol met kleurrijke Afrikaanse mama's en alles wat maar kan dienen als barbecue. Stapels vis, geit en ander vlees worden er geroosterd op de vrolijke tonen van Soukous. Er wordt getetterd, geruzied, gepuft en gelachen dat het geen naam heeft. En vooral veel gegeten.

Gisterenavond was het dan weer buurtfeest in Sint-Gilles. De buurtbewoners hadden er een straat afgezet en een lange tafel doorheen de straat gedekt. Het was prachtig weer en iedereen zat buiten te smullen van een gigantische curry. Daarna werden de bijgekomen kilo's weggewerkt met een groot bal populaire. Ik ben alvast benieuwd wat het volgend weekend wordt!

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

Aanstaande 25 en 26 juni is het opnieuw feest in Matongé! Plaats van afspraak: de buurt in en rond de Chaussée de Wavre (nabij Naamse Poort), Brussel.