De ""beste"" chili con carne!

De ""beste"" chili con carne!

Carlo · 14/04/07 · Geproefd

Chili con carne

Ik noem dit wat grootmoedig de "beste" chili con carne simpelweg omdat het recept van mijn vriendin is! Of het authentiek is, laat ik in het midden, maar als Zuidamerikaanse heeft ze het toch wel in haar vingers om dit recept bijzonder lekker te maken.

Een aantal zaken in dit gerecht maken een wereld van verschil. Om te beginnen het vlees: in plaats van kant en klaar gehakt te kopen waar vanalles behalve vlees is ingedraaid, neem je een volledige biefstuk die je zelf naar best vermogen fijnhakt. Ik doe dit met een mes omdat je dan hier en daar wat grotere stukjes hebt.

Vervolgens de rode bonen: nooit of te nimmer voorgekookte bonen in blik gebruiken! Je moet harde rode bonen een nacht in water laten weken en op de dag zelf zacht aan de kook brengen tot ze gaar zijn. Dat duurt even, maar ondertussen kan je de rest voorbereiden.

Tenslotte: grootmoeders geheimen om het recept nog beter te maken! In dit geval is dat een stukje panela en stukjes niet-zoete bakbanaan die worden toegevoegd aan de rode bonen. Panela is een soort harde niet-geraffineerde bruine suiker die verkocht wordt in Zuid-Amerikain blokken of repen. Naast een veel vollere smaak dan gewone rietsuiker proefde ik er ook een hint chocolade in.

Het volledige recept vind je hier terug!

Deel dit artikel: Tags: Geproefd