Damn!

Damn!

Carlo · 09/10/08 · Geproefd

Net terug van de opening van "Boeddha's glimlach", de nieuwe tentoonstelling rond boeddhistische kunst in Korea in Bozar. En toch wel gevloekt, want ik had mijn fototoestel niet bij, en na de tentoonstelling was er een Koreaans buffet met kimchi en al.
Bon, 't was niet zo goed georganiseerd en we hebben wat schaamteloos moeten voorbijsteken om tot bij het buffet te geraken, maar ik heb toch kunnen proeven van Hae Mul jeok (saté met zeevruchten), een paar Mandou's (ravioli's gevuld met groenten en vlees - een beetje zoals Japanse gyoza), Bulgoki en ook wat Dak Kang Jung. En last but not least eindelijk eens kimchi, waarvan ik al zo vaak had gehoord dat het, err, een redelijk vieze, smakeloze drab was. Niets is minder waar! Ik was eerlijk gezegd behoorlijk onder de indruk van alles wat ik heb geproefd. Wie dat ook eens wil proeven: Bozar organiseert op 20 november opnieuw een Koreaans buffet waar drie chef-koks je laten proeven van Koreaanse specialiteiten en uitleg geven bij hun culinaire tradities. Dubbel "damn" want 't is dan toch wel net Fleet Foxes in de AB.

(er was iets teveel volk om echt van de tentoonstelling te kunnen genieten. Maar ziet er wel goed uit. Wees niet teveel onder de indruk van de Boeddha in het begin - 't is een afgietsel uit India in vijf delen en redelijk nonchalant aan elkaar gelijmd. Maar de rest is wel goed!)

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Kimchi is echt heel lekker, maar hoort echt bij de koreaanse keuken. Zelf heb ik het meerdere keren gemaakt, en steeds gaat het beter. Ik maak het van paksoy maar vergeet niet dat kimchi een verzamelnaam is voor allerhande verzuurde kool en radijs soorten, een vorm van zuurkool maar dan op zijn koreaans.

De eerste keer vond ik het echt heel raar dat de gezoute kool met de peperpasta bij kamer temperatuur moest starten om te verzuren. Een Koreaanse collega heeft me echter geholpen en geleerd om geduld te hebben. Het maken van een goede kimchi duurt een week of vier en als het wat stevigere groenten zijn duurt het zoms wel acht weken voordat de kimchi echt lekker is.

Remi