Brasserie La Rotonde

Brasserie La Rotonde

Carlo · 27/02/05 · Restauranttips

Ik vrees dat ze van een uitstervende soort zijn, de brasserie&euml,n in Belgi&euml,. Gisteren zijn we gaan eten in Brasserie La Rotonde in Brussel. In brasserie&euml,n moet eigenlijk een drukte van jewelste heersen, liefst met een legertje obers
dat er doorheen walst.

Maar gisteren niet dus: het was kalm, slechts een paar tafeltjes bezet in Brasserie La Rotonde.

Wij waren met vier en, omdat er een verjaardag te vieren was, kozen we voor een iets uitgebreider diner. Hoewel de menukaart enkel in het Frans is opgesteld, doen de twee Franstalige obers hun uiterste best om Nederlands te spreken. Een pluim waard.

Heden ten dage klagen restaurateurs steen en been omdat ze geen goed opgeleid personeel meer vinden. Obers zijn inderdaad een heel belangrijke schakel in het geheel: word je niet goed ontvangen of is de ober lomp, dan zal je niet snel terugkeren, ook al is het nog zo lekker. Hetzelfde met de bereidingstijd: ik heb er niets op tegen, integendeel zelfs, dat er met verse, ingredi&euml,nten wordt gewerkt en dat alles vers bereid wordt, maar er staat wel een maat op. Ik heb helemaal geen goesting om voor een snelle lunch langer dan een uur te moeten wachten.

Maar niets van dat alles bij Brasserie La Rotonde. Vermits het niet druk is, worden we uiterst snel bediend. Als voorgerecht komt er een ouderwetse preisoep, een carpaccio en tweemaal verse zalm, met olijfolie en dille.

Ik heb voor de zalm gekozen. Keurig gepresenteerd, met warme toast: daar kan niet veel fout aan. De zalm is lekker zacht en ik verkies zowieso dille boven peterselie of fijngehakte ui. Dille complementeert heel goed met zalm, peterselie en ui zijn mijns inziens veel te agressief van smaak en overheersen snel de finesse van de zalm.

Ik blijf bij vis en kies daarna voor een vispannetje met Sint-Jacobsschelpen, zalmmootjes en rivierkreeftjes, gestoofd in eigen kookvocht met wat prei en tomaat. Aan tafel komt ook nog een rog met kappertjes en bruine boter, gegrillde
lamskoteletjes en nog een vispannetje.

We kiezen voor rode wijn: een Sancerre van 2002 van het Domaine Reverdy-Ducroux.Heel licht, een beetje onstuimig van smaak. Het vispannetje is licht verteerbaar en gewoon lekker, zonder veel poespas.

Als dessert komt er nog een mousse au chocolat, een kaasplankje en twee 'tartelettes fines' met appeltjes en ijs. Omdat we kozen voor het menu (een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht)komen we uit aan ca. 25 euro per persoon (zonder drank).

Brasserie La Rotonde, Onderrichtstraat 1, T - 32-2-219.64.10. Open van 12.00-14.30 en 18.30-24.00. Gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Terwijl ik dit schrijf komt me een verbrande lucht tegemoet vanuit de oven.. ik ben de ontbijtbroodjes helemaal vergeten!

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips