Antipasto lunchbox

Antipasto lunchbox

Carlo · 16/02/05 · Restauranttips

Terwijl ik dit schrijf ben ik net begonnen aan een heerlijke antipasto-box van de Italiaan in onze straat. Zal ik eens vertellen wat er allemaal inzit?

Om te beginnen: tomaat met mozzarella en verse basilicum, geroosterde courgettes, aubergines met tomaat en Pecorino, gemarineerde paddestoelen, stukjes broccoli en worteltjes met mediterraanse kruiden, in olijfolie gemarineerde baby-artisjokjes en geroosterde paprika's.

Om het helemaal af te maken ben ik natuurlijk voor de niet-vegetarische box gegaan. Voeg er dus nog aan toe: sneetjes Calabrese spianata, coppa, Parmaham, Milano salami en een stukje varkensworst met venkel.

Dat alles met een glaasje Montepulciano de Abruzze. Niet mis.

Eén adres dus: Il Pasticcio (Paninoteca - Tavola Calda), Rue Marie de Bourgogne 3, 1050 Brussel. Il Pasticcio is elke middag van 12 tot 15u open en enkel op woensdag en vrijdag ook 's avonds (19-22u). Je kan er heerlijke panini (geroosterde ciabatta's met Italiaanse specialiteiten) bestellen en in het restaurant worden pasta's geserveerd (die je ook kan bestellen om mee te nemen). Het is er razend druk 's middags, dus op tijd gaan is de boodschap.

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips