Ain't no sunshine...

Ain't no sunshine...

Carlo · 22/08/08 · Geproefd

Kipspiesjes met citroenthym en honing &copy, La Cucina
Zucht... met dat mottig Belgisch grijs regenweer van vandaag zit er voor vanavond weinig meer op dan een filmpje te huren... Heb er redelijke verwachtingen in en het is dan ook moeilijk om in de supermarkt te weerstaan aan gewoon snel een diepvriespizza mee te graaien en mij te installeren voor het scherm. Bij de aanblik van het aanbod echter, dat tegenwoordig quasi alleen nog maar uit die vieze Dr. Oetker pizza's bestaat, bedenk ik mij gelukkig op tijd. Meh, neen! Ik ga iets lekkers koken als antidotum tegen dit vieze weer!

En als je dit oplegt (tot ergernis van mijn collega's op het werk heb ik vintage reggae ontdekt... The Gaylads! Alton Ellis!), een aperitiefje inschenkt of één van deze of deze en eventjes niet door het venster kijkt, dan komen er stilaan toch een paar straaltjes zon!

Aan de slag dus - ik besluit te gaan voor een één en al zomers recept: kipspiesjes met honing en citroenthym. Iets dat ik eigenlijk ooit toevallig in elkaar gefutseld heb toen ik voor het eerst citroenthym had gekocht en niet goed wist wat ermee te doen. Deze spiesjes zijn ideaal voor op een barbecue, maar bon, je kan niet alles hebben, dus ik doe het met een grillpan. Volgens mij kan je perfect een vegetarische variant maken door de kip te vervangen door tofu.

Citroenthym vind je trouwens tegenwoordig gemakkelijk in de supermarkt terug. Mocht je het niet vinden, dan kan je eventueel proberen met gewone thym en wat citroensap - al heb ik dat nog uitgetest. Je kan deze spiesjes opdienen met vanalles en nog wat, maar ik verkies een fris (zomers!) slaatje. Hier vind je het volledige recept!

(oh ja, je bent waarschijnlijk al fan hee)

Deel dit artikel: Tags: Geproefd