15 kilo kip

15 kilo kip

Carlo · 12/03/05 · Gezien of gehoord

Het begon met een paar brave kippen. Toen kwam er plots een haan bij. De haan kon zich niet anders dan als een haan gedragen en niet veel later waren er negen kleine haantjes bij. De haantjes werden groter.. en konden zich ook niet anders dan als haan gedragen. Met als resultaat een ware slachting onder de kippen (die in aantal veel minder waren): Dutroux in het kwadraat, Fourniret zou er bleek van uitslaan. Er moest dus ingegrepen worden.Een knoop moest worden doorgehakt.

Dat was niet meer of niet minder de opdracht waar een goede vriend van ons voor stond. Van het hart zou moeten een steen gemaakt worden. De 9 hanen moesten eraan geloven.

En dus waren we vandaag, bij een toevallig bezoekje, getuige van operatie 'haan'. Met drie waren ze , gekleed in witte overalls. Toen er eentje de deur kwam open doen voor ons, waren bril en witte overall reeds met bloedspetters bevlekt.

Nu, een kleine noot dient er aan toegevoegd te worden. Dit alles gebeurde in een kunstenaarsmilieu. Gewapend met camera en fototoestel zagen onze drie kunstenaars-slachters met enige beroepsmisvorming dat er mogelijkheden zat waren met zo een rituele slachting. De koppen van de negen haantjes werden niet meteen in de vuilnisbak gegooid, maar keurig verzameld op een groot wit papier. Het moet toegegeven worden: een intenser kunstwerk dan dit heb ik in tijden niet meer gezien.

Zelf werden we ook tijdelijk ingeschakeld als warm water-aandragers. Om kippen te pluimen heb je immers veel kokend water nodig en wij werden meteen benoemd tot de twee verantwoordelijken voor het kokend water.

Ondertussen kwam vriendin-lief van de eigenaar van de kippen aan met stokbrood en kipsla - voor de harde werkers. De kipsla was niet meteen een succes.

Maar ondertussen zitten we wel met 15 kilo kip opgescheept. Keurig gepluimd, klaar om in allerlei gerechten op een heus kipfestijn verwerkt te worden.

Bij mij zal het even wel een tijd duren vooraleer ik weer kip eet. Vandaar dat we het vanavond onder familie hielden bij een gezellige vissersstoofpot.

p.s. 'lopen als een kieken zonder kop' bestaat echt.

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord