Spaghetti bolognese (1)

Carlo · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Spaghetti Bolognese - La Cucina

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 250 gram gemengd varkens- en rundsgehakt
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 250 gram gepelde tomaten (blik)
  • 250 gram spaghetti of tagliatelle
  • verse parmezaan of pecorino
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie,
  • zout & peper
  • 1 glas rode wijn
  • 1 kop rundsbouillon
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat

Bereidingswijze

Snij de wortel, selder en ui in kleine stukjes en versnipper de look. Bak de look en de ui met wat olijfolie gaar in een diepe pan. Voeg er na een minuutje de selder en wortel aan toe en laat stoven tot de ui glazig wordt. Voeg het gehakt toe en bak verder tot het vlees aanbakt en bruin kleurt. Blus  tussendoor met wijn en wat bouillon en voeg er het tomatenconcentraat toe.

Voeg daarna de gepelde tomaten eraan toe. Prak de tomaten in stukjes en laat verder sudderen.  Kruid met peper en zout toe. Laat de saus verder inkoken (min. een 30-tal minuten, nog beter is 2 uur) tot ze dik wordt (eventueel af en toe nog wat bouillon of een scheutje rode wijn toevoegen).  Kook de pasta al dente in voldoende gezouten water. Giet de pasta af in een vergiet.  Voeg de pasta samen met wat kookvocht bij de saus en laat de pasta zoveel mogelijk saus opnemen. Dien op met vers geraspte pecorino of parmezaan.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

ik doe er nog wortelen en paprika bij bovendien bak ik het hele zootje nog eens in lookboter ;groenten kunnen er niet genoeg in zitten! geert/8-1-2012

Voeg er nog een paar wortelen en een courgette aan toe en de saus zal nog heerlijker zijn!

heerlijk

Bedankt voor het lekkere recept Carlo!

Het zal wel lekker zijn, maar voor meerdere personenen zou de saus zeker 2 uur zachtjes moeten sudderen.
Wel een leuke site verder.

Veel eetgenot.

Bob de Louvain

IK MAAK NU ELKE WEEK SPAGHETTI VOOR MIJN VENTJE. MAAR VAN DEES RECEPT DAAR LIKT HIJ NU TOCH WEL ZIJN VINGERS VAN AF. MERCIE

Ik ben benieuwd,
ga het vandaag proberen.
bedankt hoor en ik laat het nog weten.

Dit is het lekkerste dat ik ooit heb geproefd.

Het was heel erg lekker!!!

wij eten heel graag spaghetti,maar doen er toch veel meer groenten in