Tijdens een reis in Italië, meer bepaald in Le Marche, kregen wij een kookles van de kok van het hotel ""Villa Susanna degli Ulivi"" in Colonella. Een zeer leerrijke en plezante reis onder leiding van Gennaro Bilotta, een napoletaan (heeft een reisburo Mundomania bvba – Heihoekstraat nr 37- 9100 Sint Niklaas - Vergunningnr 7091). Een aanrader voor wie interesse heeft voor lokale gewoontes van de streek. Gennaro Belotti weet wat ""mangiare bene"" is !
Ingrediënten
Deeg
1 kg Bloem 00 (belangrijk !)
500 g water met beetje melk (om deeg malser te maken)
25 droge gist of verse gist (bij verse gist : oplossen in de melk)
1 spl suiker (om kleur te geven en het rijzen te bevorderen)
1 spl zout (laatst toevoegen)
Beleg :
tomatenpasta (geen te vloeibare pasta gebruiken)
Olijfolie
Zout en peper.
Basilicum en oregano
Eventueel hesp of ansjovis of pancetta....
Mozarella en geraspte Parmigiannokaas
Bereidingswijze
Deeg mengen met machine of handen. Niet té lang. Geen dikke ovenplaat gebruiken ( ev. speciale pizzaplaat of steen) Met handdoek bedekt deeg 10 min. laten rijzen. mozzarella laten uitlekken. Deeg met de handen op met olie bestreken ovenplaat of steen platduwen, aan de rand een boordje laten Laten rusten met handdoek erover. Oven vờờrverwarmen op 250°C Na 10 min opnieuw plat duwen met handen en vingers Deeg eventjes vờờr bakken gedurende 10 min. Saus met plat van lepel goed verdelen over de deeg (niet té veel, slechts ¼ t.o;z. van deegmassa) Bakken in oven op bovenste richel (geen hete lucht maar boven en onderwarmte) op 180°C gedurende 5 à 6 min. Gaar zijn controleren
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Waar vind ik die 00 bloem? Ik koop speciale zeer fijne bloem (uit de delhaize) maar zie daar nergens op staan dat het om 00 bloem gaat?
Dank voor reactie. Met vriendelijke groeten,
ann · 26/12/12
Waar vind ik die onontbeerlijke 00 bloem ?
jan · 23/06/11