Ingrediënten
Voor 2 personen: 250 gram gehakt (runds- of varkensgehakt), 8 lasagnevellen, 2 grote tomaten, 500 gram gepelde tomaten (blik), 2 bollen mozarella, 3 sneetjes gekookte ham, verse pecorino, verse basilicum, 3 teentjes knoflook, olijfolie, zout, peper.
Bereidingswijze
Begin met de tomatensaus: versnipper de knoflookteentjes en bak ze lichtbruin in wat olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe en bak het vlees gaar. Blus met wat sap van de tomaten uit blik. Snij de twee verse tomaten in stukken en voeg ze eraan toe. Voeg daarna het hele blik aan de pan toe. Prak de tomaten in stukjes en laat verder sudderen. Voeg er een stuk pecorino (ca. 1 op 3 cm) aan toe en laat het meekoken. Kruid met peper, zout en een snuifje selderijpoeder. Voeg er drie eetlepels olijfolie aan toe en laat de saus verder inkoken tot ze dik wordt. Eenmaal de saus klaar is, mag ze van het vuur. Kook de lasagnevellen in voldoende gezouten kokend water tot ze bijna al dente zijn. Giet af en koel de lasagnevellen een beetje met koud water tot ze lauw zijn (dat vertraagt ook het kookproces een beetje). Update: tegenwoordig maak ik lasagne met lasagnevellen die je niet hoeft voor te koken en gewoon direct in de ovenschotel kunnen gelegd worden. Veel gemakkelijker! Bedek de bodem van een ovenschotel met wat tomatensaus. Bedek met een laagje lasagnevellen, een laagje in plakjes gesneden mozzarella, ham, en zo verder tot alles is opgebruikt. Voeg tussen elk laagje een beetje saus, wat peper en zout en wat basilicum snippers. Giet op het einde de overblijvende saus erover en bedek royaal met geraspte pecorino. Plaats de ovenschotel in de oven en verwarm tot de bovenste laag kaas helemaal gesmolten is en de schotel pruttelt. Dien op met stokbrood.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
nooit gedacht het zou lukken voor de eerste keer..
maar het is overheerlijk.. THX!!!
Cindy · 12/09/09
dit is een goed recept merci
mojito lover · 21/09/10
die gerecht is een blijver.Enorm lekker en vlug op
loes buyl · 04/03/12
Mijn eerste lasagne creatie ooit en meteen een schot in de roos - super lekker!
Nathalie · 27/10/10
het was superlekker je moet het ook eens probeeren
caroline · 08/01/09
Dit recept is een blijver. Enorm lekker en vlug op. Ik maak telkens een schotel voor 4 personen.
Chris · 19/12/10
Eerste maal dat ik lasagne maak en direct al zeer lekker.
Wel een klein probleempje gehad met de saus, mocht wat dikker zijn.
Maar dat was snel opgelost met wat maizena.
Kortom topgerecht :D .
Thomas · 06/01/11
Vandaag een deel van dit recept gebruik om zelf een lasagne te maken en het was OVERHEERLIJK !
- · 07/02/10
Ik wil ook lasagne maken maar mijn liefje heeft niet genoeg ingrediënten
Gill · 24/02/10
Dit is een heel lekker recept
Davy · 15/05/09
ga vandaag proberen (zonder vlees: vegitarisch :p )
maar heb niet veel mozerela :(
1 pakje maar
hannes · 19/07/09
ik vond dit recept superlekker we hebben het thuis al uitgeprobeert en dat gaan we zeker nog eens doen!!!!!!!!!!!!!:)
carolina · 17/10/08
Al jaren een topper hier! Begrijp niet dat je geen receptenboek uitgeeft.
Bea · 07/09/16