Pasta met marsalatomatensaus, paprika en worstjes

An · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Klinkt intrigerend. De combinatie van marsala, paprika en worstjes is niet alledaags, maar het proberen waard!

Ingrediënten

Pasta naar keuze (geen holle pasta, wel bvb tagliatelle, pappardelle, strikjes,...), parmezaan voor de saus: gepelde tomaten, gele paprika (1/persoon), 'boerenbraadworsten' (tja, dat heet nu eenmaal zo in delhaize) (1/persoon), look (toch zeker drie teentjes, fijngesnipperd), marsalawijn (een flinke scheut), peterselie, peper, zout, olijfolie.

Bereidingswijze

Snijd de gele paprika's in lange, dunne reepjes, en bak ze beetgaar in olijfolie (maar nog redelijk hard), haal ze uit de pan en laat overtollige olijfolie uitlekken. Giet nieuwe scheut olie in de pan, bak er de fijngenipperde look in samen met gehakte peterselie (al roerend, mag niet aanbakken!). Wanneer de look glazig is (mag niet bruin worden), voeg opnieuw de paprika toe, laat samen bakken gedurende een tweetal minuten, kruid met peper en zout, voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en de marsalawijn. Laat op een laag vuur pruttelen gedurende 20-tal minuten. Snijd de braadworsten in stukken (ongeveer 1cm dik) en bak in aparte pan. wanneer de stukjes worst gaar zijn, voeg ze bij de saus en laat samen nog 20-tal minuten pruttelen. Kook ondertussen de pasta, voeg pasta bij de saus, dien op met parmesaan.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Heel lekker receptje,niet moeilijk! Heb er wel nog wat verse kruiden aan toegevoegd(marjolein,salie,rozemarijn en tijm) en wat suiker om het zurige vd tomaten te minderen.
Is voor herhaling vatbaar!