Indonesische vis in bananeblad (Pepes Ikan)

Carlo · Hoofdgerechten · Indonesische keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ook dit recept maakte ik op kookcursus in Yogyakarta. We aten het later samen op met een Australisch koppel die het zo lekker vonden dat ze prompt de volgende dag ook de kookcursus zijn beginnen volgen!

Ingredi├źnten

Voor 2 personen: 2 stukken verse tonijn, 2 tomaten, 2 rode chilipepers, 2 eetlepels olie, bananebladeren of aluminiumfolie. Voor het kruidenmengsel: 5 sjalotjes, 5 teentjes knoflook, 2 rode chilipepers, 1 cm verse gember, 1 cm verse tumeric, 10 cm citroengras, zout en peper.

Bereidingswijze

Snij alle benodigdheden voor het kruidenmengsel zo fijn mogelijk en plet ze met een vijzel tot een gladde massa. Meng de tonijn met het kruidenmengsel en laat even marineren.

Schik de tonijn op 2 op elkaar gelegde bananebladeren (of op aluminiumfolie). Zorg ervoor dat er genoeg bananeblad is om een mooi pakje van de vis te maken. Voeg er wat in schijfjes gesneden tomaat en een eetlepel tonijn aan toe. kruid met peper en zout en vouw de pakketjes dicht. Prik ze langs beide zijden vast met een cocktailprikkertje of met een touwtje.

Grill de pakketjes gedurende ca. 30 minuten op de grill, barbecue of in een grillpan. Keer ze regelmatig om (het bananeblad mag lichtjes aanbranden).

Dien op met rijst, en frisse salade en sambal oelek (zie recept op La Cucina!).

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Indonesische keuken

Reacties

Waarom doe ik, nadat ik de tonijn op het pisangblad heb gelegd, een eetlepel
tonijn op de tonijn? lijkt me niet echt logisch.

Het idee is om wat tonijn op het bananeblad te schikken, daar wat tomaat op en vervolgens weer wat tonijn, zodat het dus laagjes zijn.

pepesanikan is ons heel bekend,u kunt hem ook van makreel of kabeljauw
maken.
doet u geen trassi bij uw kruidenmengsel