Gazpacho

Carlo · Soepen · Spaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Een oude Spaanse vriend maakte deze koude soep vaak als ontbijt of hapje tussendoor. Heel voedzaam en erg verfrissend op een warme dag

Ingrediënten

Voor ca. 4 personen: 1 kilo rijpe tomaten, 1/2 groene peper, 1 stuk komkommer van ca 10 cm lang, 1 kleine rode ui, 1 teentje knoflook, 1 glas water, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, peper, zout.

Bereidingswijze

Snij alle groenten in fijne stukjes. Mix ze samen met het water, de azijn en de olijfolie tot een soep. Giet het eventueel door een zeef om overblijvende pitjes of stukjes te verwijderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen in de ijskast tot de soep ijskoud is. Dien op met kleine snippers komkommer.

Deel dit recept: Tags: Soepen · Spaanse keuken

Reacties

Prachtig warm weer, doet verlangen naar gazpacho! Heerlijk. Tip om het net ietsje meer bite te geven, is om er een witte boterham in mee te mixen, zonder korst uiteraard. Ik zit in ieder geval te smikkelen van soepje en te genieten van je site!

Thomas, gazpacho mag niet gekookt/gestooft worden, de ingredienten dienen rauw te zijn. Kruiden zou de smaak moeten oppeppen.

ik bedoel matthiasm sorry.

Vond het gerecht heel lekker.

Ik heb dit recept vandaag gemaakt en de soep was overheerlijk ! Ik gebruikte ontvelde tomaten uit de diepvries. ( die ik er vorig jaar zelf had ingestopt) ...

beter nog om de tomaten eerst te pellen, dat voorkomt de bittere nasmaak van de schil, dat doet mijn Spaanse vriendin ook.

wat Tabasco doet wonderen.ik vind het een heerlijk recept. Dank je.

gazpacho is inderdaad een koude soep en de ingredienten mogen absoluut niet gekookt worden. De reden waarom het flauw kan zijn is omdat de belgische tomaten niet dezelfde lekkere smaak hebben zoals die van Italië of Spanje. Ik doe er soms wat tomatenpuree bij om de smaak wat te versterken.

Gazpacho Andaluz = zonder ui en met brood, de tomaten moeten heel rijp zijn.
Ik doe tomaten nooit in de koelkast daar verliezen hun smaak.Appelazijn verzacht de smaak ook.

Heel erg lekker! Heb enkele blaadjes basilicum toegevoegd, een echte aanrader.

geen aanrader, de soep had geen smaak! volgens mij zou het beter geweest zijn als je de groenten eerst had aangestoofd en opgekookt, daarna mixen, kruiden(basilicum bleek lekker te zijn)en laten afkoelen.

greetz mathias