Tabouleh

Carlo · Voorgerechten · Midden-oosterse keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • 1 citroen
  • verse muntblaadjes
  • 1 rode paprika
  • rozijnen
  • olijfolie
  • peper
  • zout.

Bereidingswijze

Snij de paprika in heel fijne blokjes en laat die in de microgolfoven of in de pan samen met wat olijfolie beetgaar worden. Zet de stukjes daarna apart en laat ze afkoelen. Giet warm, maar geen kokend water over de couscous tot die net niet onder staat. Laat de couscous het water opslorpen vooraleer er in te roeren (dat beschadigt de korreltjes, waardoor de couscous slap wordt). Voeg er daarna de stukjes paprika aan toe, samen met het sap van de citroen en een handvol fijngehakte muntblaadjes. Voeg er naar smaak één of twee eetlepels rozijnen aan toe. Kruid met peper en zout en meng er vlak voor het opdienen nog een eetlepel olijfolie door.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Midden-oosterse keuken

Reacties

Mjam! Lekkere combinatie van smaken!

Heerlijk! Mogen ook stukjes tomaat(ontvellen, prut eruit voor de soep, en in stukjes net zo groot als de paprika stukjes)aan toegevoegd.

Dit recept is werkelijk fantastisch.Ik heb het al verschillende keren gemaakt en alle vrienden en familie die ik het heb voorgeschoteld zijn net zò enthousiast. Groet Anne-Mieke

Is een heerlijk recept. Het is toch wel nodig om vooraf de rozijnen te laten weken in water zodat ze zacht zijn.

Ik doe er ook altijd wat geroosterde amandelen bij. Dat is ook lekker